Millega olete oma köögi juures rahul ja millega ei ole?

Kärt
Postitusi: 503
Abikokk
2008-05-20 14:05:31
Fre:
Puidust ja õlitatud töötasapind on tore, aga tundub suts ebapraktiline. Kuuma ahjupanniga juba kõrvetasin jälje peale, taigna rullimiseks ka ei sobi (jääb kinni) ja parema pigmendiga mögin (ntx mustsõstar) jätab lõpliku pleki peale.
Siinkohal pean vajalikuks ära märkida, et õlitatud tööpinda peab regulaarselt õlitama, et ta säilitaks oma värskuse, sileduse ja mustust hülgavad omadused ning väga oluline on ka, mis õliga seda teha. Õlitatud puitpinnad vajavad regulaarset õlitamist, siis peavad nad väga hästi vastu ja ka mustsõstar ega kohvi ei jäta plekki peale :) Taigen jääb sul laua külge kinni sellepärast, et pind on juba kare ja vajaks värskendamist ja kuuma panniga kõretad pea iga tasapinna ära, õli süü see kindlasti ei ole. Räägin enda kogemusest!

Kahekesi Kalamaja köögis

Dash
Postitusi: 97
Kokaõpilane
2008-05-20 17:15:10
Hetkel on köögiremont nii kauge minevik ja seetõttu on mul palju asju, mille kalla nuriseda. Nagu Jucilgi on töötasapindadega häda - kõige suurem tasapind jääb totaalselt valesse kohta ja mattub kiirelt igast sodi alla. Lahtised riiulid - koguvad samuti sodi ja meelitavad jubedalt mustust ligi. Vähe valgust - tasapindade kohal võiks ikka korralik valgustus olla. Vähe kappe - kõik potid, pannid, vormid ja nõud lihtsalt ei mahu ära. Ruumipuudus vaevab ka, tahaks ju hirmsasti nõudepesumasinat ja võib-olla ka muud nipet-näpet, kuid lihtsalt ei mahu. Pluss veel see, et köögi tapeteerimine (meil see värvitav ja "pestav" tapeet, mis tegelikult pestav polegi) oli ilmselt viga, sest minu laps on meister söögi laiali pritsimises. Pritsmed maanduvad muidugi seintel ja neid jube paha sealt nühkida.
Juc
Postitusi: 629
Abikokk
2008-05-20 22:47:05
Tuli veel üks asi meelde. :) Enam ei hoia kokku ka sahtlipidurite pealt, ainult enda peale on vihane olla, kui laps jälle oma pisikesed näpukesed sinna vahele jätab. Ja seda ikka juhtus. Kuna loodetavasti tuleb neid pisikesi kodanikke veel, siis teeme nüüd kõik piduritega. Puidust ja õlitatud tasapinna ees on väike hirm. Loodan, et olen piisavalt usin õlitaja. Samas ei kujutanud ette, kuidas ühte renoveeritud puitmajja, kus igal pool on palki välja jäetud, tuleks tööpind mingist tehismaterjalist. Ja peale praeguse üürikorteri võltskivi, mis on niiiiiiii paganama külm ja kõle. Vot, nüüd tuligi meelde. Elu sees ei teeks sellist siledat kunstkivi (must) nagu siin üürikas. EI ole võimalik plekke ära saada, kõik on näha. Iga päev nühi elu eest aknapesuvedeliku või ma ei tea millega. Masendav! Sellega olen jumala päri, et on vaja neid laiu ja kõrgeid sahtleid serviisile ja klaasidele. Nüüd mul tulevad ka, aga niikuinii jääb väheks. Alati jääb. Järgmisel nädalal hakatakse paigaldama mu uut kööki, eks siis näis! Hoian pöialt, et saaks hea!

http://jucjaco.blogspot.com/

JM
Postitusi: 263
Abikokk
2008-05-20 23:35:39
Oh mul oli nii vahva ja suur köök kui ma Tallinnas elasin, tööpinda oli meeletult ja siis selline asi nagu köögihunt - see asi kraanikausis mis kõik orgaanilise jäätme plögaks peksab ja kanalisatsiooni laseb - kunagi polnud vaja mingit tatist nutsakut prügikasti viia või munakoori paberkoti sisse korjata. Sinna ostsin veel spets suure sügavkülma et korjatud marjad ära mahuksid. Ja sahtli moodi prügikast oli. Siis üürisin korteri emale välja ja kolisin töö asjus ajutiselt minema.. Nüüd on mul üürikorter ja ehtne kesk-euroopa 60ndate stiilis köök, kokku 4 ruutmeetrit. Kui kausi paned laua peale siis lõikelaua paned.. kraanikaussi või pliidi peale? Vähemalt ahi on olemas, huh. Ja elektripliit (ma harjusin gaasipliidiga nii ära). Täna tahtsin kartulikotlette teha ja mõtlesin et olge nüüd, IGAS köögis on riiv. Ja siin köögis ei ole. Enda varustuse jätsin muidugi Tallinnasse maha. Vahel on ikka raske :P

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2008-05-22 18:29:15
Mina igatsen kappide asemel väljatõmmatavaid sahtleid, kust ka tagapool olevad asjad kergesti kätte saaks. Head valgustust töölaua ja kraanikausi kohal. Ühte suurt maast laeni majapidamiskappi, kuhu saaks ära panna kõik suure kola, nagu triikimislaud, tolmuimeja, kilekotid, haamrid-naelad, kodumasinad, jne (see ei pea muidugi tingimata köögis asuma). Sügavkülmik võiks olla suur ja eraldi. Kappide vähesusel on üks väga positiivne omadus ka – ei teki liigset kola. Ma ei osta juurde ühtegi nõud, ükskõik kui ilusad need ka ei oleks. Sest tean, et neid pole kuhugi panna. Jäätisemasin seisab küll nurgas tabureti peal, aga see taburet oligi seal täitsa ilma kasutuseta muidu :D Muidu olen täitsa rahul. Veel – avatud köök on minu kaoks täiesti out. Köök peab olema suur ja mõnus, suure söögilauaga, siis on seal ka külalistega hea istuda, ei peagi tuppa minema.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Fre
Postitusi: 1233
Abikokk
2008-05-25 10:04:00
Juc:
Tuli veel üks asi meelde. :) Enam ei hoia kokku ka sahtlipidurite pealt, ainult enda peale on vihane olla, kui laps jälle oma pisikesed näpukesed sinna vahele jätab. Ja seda ikka juhtus. Kuna loodetavasti tuleb neid pisikesi kodanikke veel, siis teeme nüüd kõik piduritega.
Minu tutvusringkonna "kurjad emmed" just rõõmustavad ebalapsesõbralike sahtlite üle. Enamasti on pesakond õppimisvõimeline ja peale paari korda enam ei käi nõudesahtli kallal või vabalt valitud kuivainetest neljaviljahelbeid koostamas. Ei ole vaja lapselukkudega jännata. Ma olen muidugi teoorias kõva, sest mul on sahtlid alles lühikest aega ja pisem tegelane 1.5 kuud. Võibolla aasta pärast räägin hoopis teist juttu.
Marju
Postitusi: 870
Abikokk
2008-05-25 14:38:11
Fre:
Juc:
Tuli veel üks asi meelde. :) Enam ei hoia kokku ka sahtlipidurite pealt, ainult enda peale on vihane olla, kui laps jälle oma pisikesed näpukesed sinna vahele jätab. Ja seda ikka juhtus. Kuna loodetavasti tuleb neid pisikesi kodanikke veel, siis teeme nüüd kõik piduritega.
Minu tutvusringkonna "kurjad emmed" just rõõmustavad ebalapsesõbralike sahtlite üle. Enamasti on pesakond õppimisvõimeline ja peale paari korda enam ei käi nõudesahtli kallal või vabalt valitud kuivainetest neljaviljahelbeid koostamas. Ei ole vaja lapselukkudega jännata
Meil praegu sõrmede ja sahtlite probleemi otseselt pole, aga eelmises köögis, kui laps oli väiksem, olid meil sellised kapid, kuhu kolm aastat kohe-kohe nuppe või mingeid muid tõmbamisvidinaid kinnitati. Aga ühel hetkel loobusimegi, sest selgus, et sellised kapid-sahtlid on lapsega väga mugavad. Ise avasime neid sedasi küljelt või ülevalt tõmmates, täitsa ok oli.
Põrnikas
Postitusi: 435
Abikokk
2008-05-27 12:46:08
Marju:
Meil praegu sõrmede ja sahtlite probleemi otseselt pole, aga eelmises köögis, kui laps oli väiksem, olid meil sellised kapid, kuhu kolm aastat kohe-kohe nuppe või mingeid muid tõmbamisvidinaid kinnitati. Aga ühel hetkel loobusimegi, sest selgus, et sellised kapid-sahtlid on lapsega väga mugavad. Ise avasime neid sedasi küljelt või ülevalt tõmmates, täitsa ok oli.
meie köögi ainus kapp samuti ilma nuputa. algul ajutiselt, kuid siis saime aru, et see on ainus võimalus last prügikastist eemal hoida..
Katja
Postitusi: 386
Abikokk
2008-06-25 21:53:06
mina ootan, et mees nõudepesumasina ära ühendaks.. ja tunnen suurt puudust sellest kraanihundist.. unistuste kodus on mul eraldi suure lauaga söögituba aga kolmetoalisesse korterisse seda hästi ei mahuta.. üks plaan oli elutoast ruumi näpata ja söömisnurk tekitada - senikaua peame leppima baaripukkidel hommikusöögilauas söömisega. ruumi on köögis alati liiga vähe ja ruumipuudusest peitsin oma külmiku hoopis sahvrisse. oma töölaua katsin keraamiliste plaatidega, teenisid mind väga hästi ja nii kurb on neist loobuda, kui nüüd uut köögitehnikat järgi panema hakatakse :( mida vähem ustega kappe ja panipaiku, seda vähem kohti, kuhu kola ja segadus tekkida võivad :D sahvris on toiduained küll ilusti riiulites aga kõikvõimalikud kausid ja köögimasinad on lae all riiulis üksteise otsas hunnikus ja ähvardavad iga kell maanduma hakata.

http://koogel-moogel.blogspot.com

Metsvaarikas
Postitusi: 121
Abikokk
2008-06-26 08:42:32
Minul sai just aasta alguses uus köök paika. Kuna mu köök on ainult 7 või 8 ruutmeetrit, siis vajas see ikka väga pikka planeerimist. Tulemusega olen enam-vähem rahul. Mees ehitas töötasapinna kohale nn valguspannoo. Maitseained sain sättida maitseainete riiulisse pliidi kohal ja selle tagant jookseb õhupuhastitoru. See on ka ainuke lahtine riiul, Ülejäänud on pikad kolme riiuliga seinakapid. Töötasapinna all on sahtlid - ühel pool laiemad ja sügavamad, kuhu saab panna potid, köögikombaini, ahjuvormi ja muud suuremõõdulised esemed. Teiselpool jälle kitsamad nugade-kahvlite, kulpide-labidate jm väiksemate vidinate jaoks. Kraanikausi kapi all on nn tandemprügikast, mis jookseb siinidel ja selle kõrvale mahub mu pakenditaara. Kraanikausi kappi lasin ka ühe riiuli teha, mis ei ole sama sügav kui kapp ja kuhu saab kodukeemia ära mahutada. Sinna riiulisse käib mul ka väike korvike nõudepesuvahendi ja svammi, harjaga. Mulle meeldib, kui mul on töötasapind puhas. Samuti ei raisanud ma oma vähest ruumi kappides nõudekuivatusresti jaoks. Mida ma juurde tahaksin on nõudepesumasin ja suur 1,8m külmkapp ja riiulitega sügavkülm kõrvuti ning suur söögilaud. Aga selle jaoks on vaja suuremat kööki.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>