Kokandussõnastik

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ü Y KÕIK

teokarbipasta (conchiglioni, conchiglie, pasta shells)

Suurte teokarpide kujulised makaronid. Enamasti keedetakse esmalt, siis täidetakse ja küpsetatakse ahjus kergelt üle. 

'nduja (Itaalia määrdevorst)

'Nduja on väga vürtsikas määrdevorst Itaaliast. Valmistatakse sealihast (seapea, kael, kõht, kõhukelme), röstitud punasest tšillist ja vürtsidest[...]

Aerolatte

Väike patareiga töötav vispel, kasutatakse piima vahustamiseks.

Ameerika vrakkahven

Ameerika vrakkahven (Polyprion americanus) on kalaliik vrakkahvenlaste (Polyprionidae) sugukonnast. Väga suur ja jõuline kala, kes välimuselt meenutab kivikoha, kuid on lähedasem huntahvenatele[...]

Appenzelleri juust

Juba 700 aastat tuntud kõva Appenzelleri juust pärineb Appanzelli ja Saint Galleni ümbruse mägedest Šveitsis. Maitselt vürtsikas ning aroomis on tunda röstsaia ja pärmi. Väline kest on erkoranž ja levitab kerget laudalõhna[...]

Arapey juust

Lõuna-Ameerikast Uruguayst pärit juust. Arapey on kuulus puhkekeskus Uruguay rannikul. Arapey on kõva ja kergesti pudenev, ent mitte väga kuiv juust. Sobib hästi riivimiseks. Maitsev suppide või makaronide peal[...]

Asiago juust

Asiago on Kirde-Itaaliast pärit kõva juust, mis on tehtud pastöriseerimata lehmapiimast. Liigitub nn Šveitsi juustude (Swiss-type cheese) või Alpi juustude (Alpine cheese) alla[...]

Atlandi merilest

Merilest ehk atlandi merilest (Pleuronectes platessa) on kalaliik lestaliste (Pleuronectiformes) seltsi lestlaste (Pleuronectidae) sugukonna perekonnast merilestad (Pleuronectes). Eesti keeles tuntud ka kui silelest, kuldlest[...]

Kuva kõiki