Karamelline õunakook jõhvikatega

Kuna jõhvikad on hapukad, siis võib selle koogi tegemisel kasutada magusamapoolseid õunu. Meie perele hirmsasti meeldib see õhuke ja krõbe tainakiht õunte-jõhvikate all.

Kogus
ca 16-20 koogitükki
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Vale-lehttainas:

100 g võid

100 g hapukoort

180 g nisujahu (3 dl)

näpuotsatäis soola

Täidis:

4-5 suuremat õuna

paar peotäit jõhvikaid

1 dl fariinsuhkrut (Dansukker)

1 sl kartulitärklist

50 g külma võid

Valmistamine

Sulata või, lase veidi jahtuda. Siis sega juurde hapukoor, jahu ja noaotsatäis soola. Sega tainas ühtlaseks ning pane pooleks tunniks külmkappi tahenema.

Rulli tainas jahusel laual ahjuplaadist veidi väiksemaks suureks plaadiks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Kui kasutad ostetud õunu, siis koori need (oma aia õunte puhul pole see tingimata vajalik). Lõika õunad viiludeks, laota koogipõhjale. Puista peale jõhvikad.

Sega fariinsuhkur kartulitärklisega ning puista õuntele. Kõige peale laota väikesed võitükikesed (või riivi või jämeda riiviga ühtlaselt peale).

Küpseta 200kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni kook on pealt kenasti küpsenud.

Fariinsuhkru-tärklise-või segu muutub küpsedes mõnusaks karamelliks, mis sobib hästi õunte ja hapukate jõhvikate maitsega. Soovi korral sõelu koogile enne serveerimist veidi tuhksuhkrut.

Kena pildi tegi kasutaja MARIT.

LISA KOMMENTAAR

katsetaja
postitatud 18.09.2008 13:34

Pisut hapu tuli, õunad peaks magusad ja mahlased olema, mitte hapud ja kõvad nagu mul olid.

epp viires
posted on 05.12.2016 12:05

kohe hakkan tegema kooki!!!tundub nii hea olevat!!!

Tullia
postitatud 26.08.2012 15:59

Mulle maitses. Karamelline, krõbe ja magus-hapu.

K
postitatud 29.12.2012 23:09

Väga, väga hea kook! Teen seda juba mitmendat korda - kõigile maitseb. :)

Tiina
postitatud 25.08.2013 23:38

Hea kook, krõbe ja karamelline. Kadus laualt välgukiirusel. Kasutasin demerara suhkrut ja lisasin kaneeli ka. Jõhvikaid ei olnud. Mis mulle eriti meeldis, oli koogipõhi - palju lihtsam teha kui nagu tavaliselt külma võid hakkida, aga tulemus oli mõnusalt krõbe.

Tiina
postitatud 28.08.2013 22:31

Kasutasin seda tainast quiche'i-laadse soolase aedviljapiruka tegemisel. Sobis väga hästi.

Mia
postitatud 09.02.2014 16:21

Imehea! Läheb kindlasti kordamisele.

Karmen
postitatud 29.09.2014 11:03

Väga hea kook! Armastan õhukesi õunakooke ja see retsept sobib selleks suurepäraselt. Tahaks veel märkida, et mu poeg on allergiline munale ja see lihtne retsept sobib süüa ka sellistele, kes ei kannata muna.

Laura
postitatud 04.03.2015 22:32

Kook on ahjus... Polnud õunu, panin moosi... Loodan et moosiga tuleb hea :-)

Tiina
postitatud 22.09.2015 12:29

Seekord panin jõhvikate asemel arooniaid. Nii oli ka väga mõnus.

Marit
postitatud 30.09.2015 20:28

Väga hõrk ja maitsev kook, soovitan!

Malle
posted on 04.10.2015 14:08

Järgmisel korral vähendan võid neljandiku võrra!Muidu väga hea.

Vandiste
postitatud 13.10.2015 11:31

Imehea kook! Mulle meeldis jõhvikate hapusus, see tasakaalustas karamelli intensiivset maitset. Raudselt läheb kordamisele.

Vesta Vilms
postitatud 23.10.2015 17:32

Proovitud. Soovitan.

Ruti Loid
postitatud 23.10.2015 17:58

Hea lihtne teha, soovitan!

Moonika Lilleberg
postitatud 23.10.2015 22:04

vahetasin jõhvika punasesõstra vastu ja tuli ka super hea :)

mailiin
postitatud 23.10.2015 22:06

Meeldis väga! Jõhvikad asendasin astelpajuga.

possuke
postitatud 22.11.2015 15:24

Üks lemmikutest, jõhvikate asemel kasutan aga hoopis mustsõtraid :)

mailiin
postitatud 23.11.2015 22:45

Kasutasin jõhvikate asemel astelpaju marju oli super!

Nimetu
postitatud 08.10.2016 18:20

Tõesti maitsev... aga peab veel òppima tegema tainast, ehk sai seekord liiga õhukeseks tehtud:)

alberta
postitatud 08.10.2016 18:58

Suurepärane lihtne kook.
Põhjaks olev tainas - seda saaks mitmel pool kasutada ja palju lihtsam teha, kui külma võid hakkida... Väga hea leid. Võid panin koogi peale oluliselt vähem, oli ikka hea.

mariseke17
postitatud 09.10.2016 21:47

Nii lihtne teha ja väga maitsev! Suhkrut panen teine kord tiba rohkem.

Meelika
postitatud 15.10.2016 20:24

Mulle meeldib, nii lihtne retsept ja maitsev tulemus, saab kõike tunde järgi panna. Ainult, et võine ja rammus :) Kasutasin seismajäänud pohlamoosi jõhvikate asemel. Järgmine kord võtan mõne muu moosi.

epp viires
postitatud 05.12.2016 12:05

Kohe hakkan tegema kooki!!! Kindlasti väga hea õunakook!!!

Maris
postitatud 17.12.2016 22:41

Üks viimase aja lemmikutest. Kook kaob laualt minutitega!

Marjatta Rassadkin
postitatud 08.01.2017 11:38

Väga hea!

siniliblikas
postitatud 08.01.2017 21:13

imeimemaitsev! Tegin koduõunte ja mustsõstardega. Nüüdsest minu lemmik õunakook!

Lydia Kuldkepp
postitatud 12.01.2017 16:29

Olen teinud korduvalt, minu abikaasaga lemmik!

Marjukas
postitatud 11.10.2017 21:50

Olin laisk ja ostsin taigna poest.. (häbi-häbi) tegin peale katte: 2 dl hapukoort, 1 muna maitse järgi suhkrut ja vanillisuhkrut. Katsin õunteja jõhvikatega. Kõige peale antud retseptis soovotatud karamelline kaste.. Mmmm kui hea sai ❤

Aile
postitatud 16.10.2017 22:20

Tegin pohladega. Väga hää sai.

Frieda
postitatud 27.10.2017 08:34

Täpselt minu maitse järgi kook – et tainast põhimõtteliselt polegi, on ainult täidis -, teiseks on see õhuke põhi sisuliselt sama, mis väga mõnusal möldrikoogil ja kolmandaks saab selles nisujahu asemel edukalt kasutada ka muid jahusid. Mulle endale meeldis kõige rohkem täistera-speltajahust põhi.