Hesekieli leib

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

6.25 dl nisutangu

3.75 dl speltanisujahu

1.25 dl odrakruupe

1.25 dl kaeratangu

0.6 dl kuivatatud rohelisi läätsesid

2 sl kuivatatud põldube

2 sl kuivatatud punaseid ube

2 sl kuivatatud pinto ube

1 l 45˚C vett

2.5 dl mett

1.25 dl oliiviõli

14 g kuivpärmi (active dry yeast)

2 sl soola

Valmistamine

Mõõda vesi, mesi, oliiviõli ja pärm suurde kaussi. Lase 3-5 minutit seista.
Sega kõik teraviljad ja kaunviljad hoolega ning jahvata jahuveskis.
Lisa värskelt jahvatatud jahusegu ja sool pärmisegule. Sega hoolega umbes 10 minutit.

Kalla 2 võitatud leivavormi sisse ning lase soojas tund aega kerkida.

Küpseta 170kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni leivapätsid on pealt kuldsed.

Loe veel:

Internetist pärit retsept (Ezekiel bread)

LISA KOMMENTAAR