Itaalia jõulukeeks

Säilib jahedas edukalt mitu nädalat.

Kogus
24 viilu
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g kooritud mandleid

150 g sarapuupähkleid

120 g pekanipähkleid

100 g kuivatatud viigimarju

100 g kuivatatud datleid

100 g kuivatatud papaiat tükkidena

100 g kuivatatud ananassi tükkidena

100 g rosinaid

2 dl fariinsuhkrut

2 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl ingveripulbrit

4 suurt muna

0.5 dl konjakit

Kaunistuseks:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Haki mandlid ja pähklid noaga jämedalt. Lõika datlid ja viigimarjad kääridega tükkideks. Sega koos puuviljadega kausis. Lisa suhkur, jahu, ingver ja küpsetuspulber. Viimasena lisa konjak ja kergelt klopitult munad.

Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 1,5-liitrisesse keeksivormi.

Küpseta 175-kraadise ahju allosas umbes 1 tund ja 15 minutit, kontrolli küpsust puutikuga.

Lase koogil vormis jahtuda. Kummuta alusele ja kaunista tuhksuhkruga. Lõika kook terava noaga viiludeks.

Retsept on soome ajakirjast Herkkutori (Jouluisen makeaa: Italialainen jouluvieraanvara). Juuresoleva foto tegi Sille Vadi.

LISA KOMMENTAAR

Frieda
postitatud 26.12.2008 19:50

Õigupoolest ei ole see minu jaoks päris keeks, sest too peaks minu meelest tainasem olema, selles küpsetises on tainast vaid niipalju, kui puuviljade-pähklite kooshoidmiseks vaja läheb. Aga tulemus ei ole sellegipoolest liiga kuiv. Mulle meeldis igatahes päris hästi.

margit
postitatud 14.11.2010 09:30

see on küll ikka päris hea proovisin järele aga proovige ka tavalist jõulukeeksi proovige ka teie siis saate teada mis on oma tehtud asi