Kala tainas

Mõnus klassikaline suupiste.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

400 g kalafileed

50 ml sidrunimahla

soola ja musta pipart

peterselli

Tainas:

150 g nisujahu

1.5 dl piima

soola ja pipart

2 muna

Frittimiseks:

õli

Külm kaste:

300 g majoneesi

100 g marineeritud kurki või marineeritud seeni

suhkrut

tilli

Valmistamine

Puhasta kala nahast ja luudest. Lõika filee 1 x 5 cm kangideks. Marineeri kalakange sidrunimahla, soola, pipra ja hakitud peterselli segus.
Sega jahu toasooja piimaga, lisa veidi õli ja lahtiklopitud munakollane. Lase 10-15 minutit külmkapis paisuda. Maitsesta lõplikult, lisa tugevaks vahustatud munavalge.
Kasta kalatükid tainasse ja prae rohkes rasvas kuldpruuniks (õli temperatuur 180-190 C).
Nõruta ja jahuta köögipaberil.
Serveeri kastme ja sidruniviiluga.

Kastme jaoks haki kurk või seened hästi peeneks, sega majoneesiga ja maitsesta.

Retsept on pärit Tallinna Teeninduskooli kokakursustelt (sügis 2007). Vasakpoolse pildi tegi ELIS.

LISA KOMMENTAAR

mari
postitatud 03.09.2008 17:45

Retsept on väga hea aga oleks jube tore, kui mittemidagiütlevate grammide asemel kasutataks nt 1/2 klaasi jahu, nagu ameerikas on kõik cup-es. Alati peab pool päeva netis kolama, et saada teada, kui mitu klaasi on 100g jahu :)

Pille @ Nami-nami
postitatud 03.09.2008 21:40

Mari, aga Sa vaata siia: http://www.nami-nami.ee/ained_gramm.php Seal kõik kenasti kirjas ;) Ja usu mind, väike köögikaal on igati asjalik investeering :)

Elis
postitatud 04.01.2011 15:47

Kasutasin peterselli asemel tilli ja tulemus oli väga maitsev. Kadusid laualt nagu soojad saiad.

Blond
postitatud 23.11.2011 18:28

Kasutan kala marineerimisel ka tilli, mitte peterselli. Vahest hoian üle öö külmikus kausis kile all ja paremaks läheb. Unustage kastmes majonees - hapukoorest piisab. Kindlasti kasutada hapukurki, mitte marineeritud kurki. Mina lisan veel kõvaks keedetud riivitud muna ja tilli ikka kohe südamest.

Susanna
postitatud 14.12.2012 10:24

Kui kaua valmis tehtud kala taignas säilida võiks?