(Romaani) lillkapsas tahiinikastmega

See roog jääb väga maitsev nii tavalise kui ka Romaani lillkapsa ehk püramiidkapsaga. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Peale:

röstitud seesamiseemneid

kooritud kanepiseemneid

1 suurem (romaani) lillkapsapea

Tahiinikaste:

3 sl heledat tahiini seesamipastat

1 sl sidrunimahla

1 tl uhmris peenestatud vürtsköömneid

0.5 tl peenikest meresoola

5 sl külmpressitud oliiviõli

Valmistamine

Kuumuta potis vesi keemiseni, maitsesta julgelt soolaga. Murra (romaani) lillkapsas õisikuteks, pane õisikud potti ja keeda neid 5-7 minutit, kuni õisikud on peaaegu küpsed. 

Nõruta, soovi korral jahuta kiiresti jooksva külma vee all ja nõruta uuesti hoolega. 

Sega kausis tahiini, sool, sidrunimahl ja vürtsköömned kahvli või vispli abil omavahel. Nirista tilkhaaval juurde oliiviõli, kuni saad kena "majoneesi". Sega tahiinikaste lillkapsaõisikute hulka. Tõsta (romaani) lillkapsas serveerimiskaussi, puista peale röstitud seesamiseemned ning kooritud kanepiseemned. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 01.04.2014 22:29

Ma olen seda nüüd viimase 2 nd jooksul teinud kolm korda, nii tavalise lillkapsaga kui ka püramiidkapsa ehk romaani lillkapsaga. VÄGA maitseb!

Kristina
postitatud 29.07.2014 21:33

Väga hea ja ülimalt lihtne teha!