1 sl oliiviõli
2-3 suvikõrvitsat
500 g fetajuustu
3-4 tomatit
kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed
Munasegu:10 muna
1.25 dl piima
soola ja musta pipart
Lõika suvikõrvitsad ratasteks, viiluta tomatid, lõika fetajuust kuubikuteks.
Määri 25x30 cm ahjuvorm õliga. Laota põhjale kiht suvikõrvitsaviile, puista peale tüümiani ja pipart.
Puista peale pool fetajuustukuubikuteks, siis kiht tomativiile, millele puista jälle tüümiani ja pipart. Nüüd kiht suvikõrvitsat ja ülejäänud fetajuust, peale tüümiani ja pipart.
Klopi munad piimaga lahti, maitsesta soola-pipraga. Vala munasegu aedviljadele ja fetajuustule.
Kõige peale laota ülejäänud tomativiilud, maitsesta tüümiani ja pipraga.
Küpseta 200-kraadises ahjus 40-60 minutit, kuni munasegu on hüübinud.
Serveeri rohelise salatiga.
Retsept on mugandatud Marika Blossfeldti raamatust "Looduslik toit: täisväärtuslik elu" (OÜ Essential Nourishment, 2009). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
tõeliselt hea õhtusöök koos värske salatiga. tomateid panin küll rohkem kui retsept ette nägi.
Tundub väga maitsev . Proovin küll ära .
Mulle väga meeldis. Koguseid muutsin vastavalt sööjate arvule ja tüümianile lisaks sai muud maitserohelist ka.
Tegin 5 munaga ja tuli täitsa hea. Teinekord paneks võibolla natuke küüslauku ka vahele.
Tehtud!
Proovisime täna suvikõrvitsa-tomativormi fetaga. Söödav!
Suvikõrvitsa-tomativorm fetaga
Kerge suvine roog - valmistage seda siis, kui on suvikõrvitsate ja tomatite kõrghooaeg.