Hapukoorekeeks

Lihtne hapukoorekeeks, kuhu soovi korral võib lisada muid meelepäraseid lisandeid (rosinaid, sukaadi jms).

Kogus
1 keeks
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g toasooja pehmet võid

125 g suhkrut (u 1,5 dl)

3 toasooja suurt muna

100 g hapukoort

200 g nisujahu (u 3,5 dl)

40 g kartulitärklist (u 0,5 dl)

2 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

Valmistamine

Vahusta toasoe rasvaine ja suhkur mikseriga kohevaks. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munad. Sega juurde hapukoor. 

Sega kuivained omavahel, siis sõelu muna-või-suhkruvahu peale. Sega suure lusikaga õrnalt ühtlaseks. 

Kalla võitatud keeksivormi* ning küpseta 175kraadise ahju alumises osas umbes 50 minutit. Kontrolli koogi küpsust puutikuga.

Lase koos vormiga restil jahtuda, siis kummuta keeks vormist välja.

* Minu keeksivorm on u 11x21 cm. 

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 08.10.2010 22:46

Margariini asemel kasutasin võid.Lisandeid ei lisanud.Keeks tuli lihtne,kuid maitsev ja mõnus.Meeldis väga ka lastele:)

zoozi
postitatud 20.09.2015 20:16

Pilt ka:

Blondie
postitatud 18.02.2012 14:49

Olen seda mitmeid kordi teinud ja tõesti on iga kord väga hea tulemus. Teen ka võiga.

Pille
postitatud 27.03.2014 08:35

Ma olen teinud seda nüüd nii või kui ka margariiniga. Hästi korralik ja mahlane keeks, selline vana kooli oma, rammus ja mahlane. Me sööme moosiga :)

Kairi V @ FB
postitatud 03.04.2014 14:24

Tegin nüüd ka, tuli isu peale. Tuba head lõhna täis. Ja keeksil täpselt samasugune lõhe samas kohas. Pidasin vist hoolega retseptis järge...

helena
postitatud 12.04.2014 18:36

Kas keeksi tegemiseks võib ümmargune koogi vorm ka olla?

Pille
postitatud 14.04.2014 09:17

Helena, ikka võib (antud juhul siis max 24 cm, kuigi 20 cm oleks paremgi). Küpsetusaega pead ise parajaks timmima siis!