Seened vähese soolaga

Sel moel sissetehtud seened säilitavad oma loomuliku maitse. Salatite ja muude toitude valmistamisel neid seeni eelnevalt leotama ei pea. Sobib erinevate riisikate hoidistamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kupatatud seeni - nt

kaseriisikaid või tavariisikaid või männiriisikaid või kollariisikaid e. võiseeni

1.5 l vett

2 sl jämedat soola

2-3 tl 30% äädikat

Valmistamine

Puhasta, leota ja kupata seened*.

Keeda vett 5 minutit, siis maitsesta soolaga. Lisa kupatatud seened ja kuumuta keemiseni. Lisa äädikas.

Tõsta seened steriliseeritud purkidesse, kalla peale kuum soolvesi.

Sulge purgid kohe õhukindlalt.
 

Kuidas kupatada seeni?

Pane puhastatud seened kuuma vette (võta 3-4 liitrit vett 1 liitri seente kohta) ning keeda 10-20 minutit, olenevalt seente suurusest ja lihakusest. Seejärel nõruta ning loputa jooksva külma veega. Väga kibekate-mõrkjate seente (männi- ja kaseriisikad, võiseened) puhul korda kupatamist 2-3 korda.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 27.08.2009 20:14

Väga hea!Ei jää üldse nii soolased,saab kohe põske pista:)

Ullike
postitatud 22.08.2010 16:48

See ju tavaline minu marinaad. Lisan vahel veel ka suhkrut 2sp ja kaneelikoort. Hea ja mahe, aga minu meelest sobib rohkem siiski vähem maitsekate seentega nagu pilvikud.

keitz
postitatud 29.09.2017 16:12

Tere. Kas tasub seda retsepti kasutada musta seene puhul(tõmmu riisikas)? On keegi katsetanud?