Seenerosolje

Heeringarosolje asemel võib mõnikord ka seenerosoljet serveerida. Sobivad kõik soolaseened, aga ka äsjakupatatud riisikad. Viimasel juhul lisa rohkem soola.

Kogus
4 portsjonit
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 keedetud kartulit

2 keedetud porgandit

1-2 keedetud peeti

4 dl hakitud (vajadusel leotatud) soolaseeni

1 väike sibul

1 küüslauguküüs

4-5 sl konservitud herneid

Kaste:

250 g hapukoort

150-200 g majoneesi

1 sl sinepit

suhkrut

purustatud musta pipart

Valmistamine

Koori keedetud kartulid, porgandid ja peet, lõika kuubikuteks. Tükelda soolaseened. Sega kartul, porgand, peet ja seened omavahel. Lisa hakitud sibul, purustatud küüslauk ja herned.

Sega kastmeained omavahel ning lisa salatiainetele. Maitsesta vajadusel pipraga.

NB! Soola pole salatile vaja enam lisada, kuna soolaseened on ise piisavalt soolased. (Väga soolaseid seeni võiks enne veidi leotada).

Loe veel:

Retsept mugandatud raamatust "Pereköögi kokaraamat" (2007)

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 03.10.2021 19:37

Maitseb nagu päris rosolje. Väga maitsev.