Tikritšatni

Vürtsikas tikrihoidis sobib hästi kõiksugu külmade lihalõikude kõrvale. Kasuta punaseid tikreid - siis saad kenama hoidise.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

600 g küpseid tikreid

2 tk keskmist punast sibulat

1 tk küüs küüslauku

2 sl oliiviõli

3 sl vett

1 tl kergelt purustatud koriandriseemneid

1 tl kergelt purustatud vürtsköömneid

0.5 tl ingveripulbrit

sidrunit - 2 sl mahla

2 sl veiniäädikat või šerriäädikat

200 g suhkrut

1 tl soola

Valmistamine

Kuumuta õli ja vesi paksupõhjalises potis. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning kuumuta tasasel tulel 5 minutit.
Tõsta kuumust, lisa vürtsköömned ja koriandriseemned ning kuumuta 2 minutit.
Lisa ingver, puhastatud tikrid, sidrunimahl, äädikas ja suhkur. Sega, kuumuta keemiseni.
Siis alanda kuumust, maitsesta soolaga ja kuumuta tasasel tulel 10-15 minutit, aeg ajalt segades, kuni tikrid hakkavad katki minema ja segu pakseneb.
Tõsta pott tulelt ja pane hoidis kohe steriliseeritud kuumadesse purkidesse.
Sulge purgid ja hoia külmas keldris.

Tarvita paari nädala jooksul.
LISA KOMMENTAAR

laura
postitatud 05.08.2010 16:50

Kui tahta, et tšatni säiliks kauem kui kaks nädalat (eelistatavalt üle talve), siis kui palju tuleks suhkurt ja äädikat panna? Uurisin netist mõningaid teisi retsepte ja panin selle koguse tikrite peale kuskil 200 ml õunaäädikat. Paraku jäi lõpptulemus minu jaoks liiga äädikane. Iseenesest muidu maitse ja vürtsikus oli hea.