Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Gruusia peedisalat kreeka pähklitega charklis phali* vegetaarroog

Gruusia peedisalat sisaldab rohkelt ürte, küüslauku ning kreeka pähkleid. Parima tulemuse saab peete ise röstides ja riivides, ent ka keedetud riivitud peet annab maitsva tulemuse.

kuuele

Kui kasutad tooreid peete, siis keera pestud peedid fooliumisse ja küpseta 180-kraadises ahjus 1-1,5 tundi, kuni peedid on küpsed. Lase jahtuda, siis koori ja riivi peenelt.

Kui kasutad keedetud peete, siis riivi need peene riiviga ja lase sõelal korralikult nõrguda, vajadusel suru puulusika või käte abil veelgi kuivemaks.

Samal ajal pane kreeka pähklid, küüslauguküüned ja sool uhmrisse ning tambi ühtlaseks pastaks (mõned väiksemad tükid võivad sisse jääda). Lisa hakitud koriander ja petersell ning uhmerda veel veidi.
Sega kausis riivitud peedid, küüslaugu-pähkli-ürdipasta ja ülejäänud ained. Äädikat lisa hästi ettevaatlikult - phali peab olema hapukas, ent mitte kunagi äädikane! Äädika kogus sõltub peetide magususest.

Tõsta phali kaussi, lase 2 tundi jahedas maitsestuda.

Soovi korral vormi phali enne serveerimist väikesteks pallideks, kaunista granaatõunaseemne või nt sibulajupiga (fotol).
Serveeri toatemperatuuril, garneeri ürtidega.

* Venepärane kirjapilt on 'mhali'.

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Eelroog/kerge eine
Keetmine/kuumutamine
  • Aedviljaroad
  • Gluteenivaba
  • Juurviljatoidud
  • Salatid
  • Vegan-toidud
  • Gruusia
  • Kaukaasia


Kommentaarid:

(5.04.2010 15:03:38)
Väga meeldis.Ka külalised kiitsid.
zoozi
(22.07.2013 20:09:01)
Mõnus salat.
Tiina

Kommenteeri