aed-piparrohi

Pipra maitset meenutav aed-piparrohi sobib suppide ja pajaroogade maitsestamiseks, täiendades hästi aedvilja-, seene-, läätse-, kapsa-, oa-, vere- ja maksatoitude maitset. Sobib ka juustutoitudesse (nt fondüüs) või erinevatesse pasteetidesse.

Aroomilt meenutab piparrohi aed-liivateed e. tüümiani, ent erinevalt tüümianist kasutatakse seda harva liharoogade maitsestamiseks.

Kuna aed-piparrohu aroom pikemaajalisel kuumutamisel väheneb, siis lisa see roale 1-2 minutit enne lõplikku valmimist.

Nimetus teistes keeltes:

  • ladina k: Satureja hortensis 
  • inglise k: summer savory
  • soome k: kesäkynteli
  • prantsuse k: sariette d'été, encore Sarriette commune
  • saksa k:  Sommer-Bohnenkraut, Gartenbohnenkraut, Echtes Bohnenkraut, Pfefferkraut, Saturei, Gartensaturey, Kölle