Oliivi-focaccia

Itaaliapärane nisuleib mustade oliividega.

Kogus
1 päts
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

500 g nisujahu

15 g soola

20 g värsket pärmi

1 dl oliiviõli

3 dl vett

Kate:

120 g kivideta musti oliive

hakitud värsket koriandrit

2 sl oliiviõli

Valmistamine

Sega jahu, sool, pärm, oliivõli ja vesi kausis. Sõtku ühtlaseks tainaks. Lase tund aega kerkida.
Sõtku juurde oliivid ja koriander. Vormi tainas küpsetusplaadil ovaalseks kettaks. Pintselda 1 sl oliiviõliga ning torka sõrmedega augud sisse. Lase tund aega või veidi rohkem kerkida.

Küpseta 200kraadises ahjus 25 minutit, kuni focaccia on kerkinud ja kuldne. Võta focaccia ahjust välja, pintselda ülejäänud oliiviõliga ning lase jahtuda.

Loe veel:

Good Food LIVE retsept. 

LISA KOMMENTAAR