Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Vanarahva hernesupp suitsuribiga

Tummine ja väga maitsev hernesupp, mille valmistamiseks läheb vaja kuivatatud poolitatud kollaseid herneid, odrakruupe ning suitsuliha (ribi, koot vm meelepärane tükk). NB! Antud kogustest saab päris palju suppi, nii et võta vähemalt viieliitrine pott.

kaheksale kuni kümnele
Pane herned ja kruubid eelmisel õhtul likku (selleks pane need suurde kaussi, kalla peale külm vesi, nii et kruubid-herned oleksid mõni cm veega kaetud).
Pane suitsuliha ja vesi suurde potti ning kuumuta aeglaselt keemiseni. Koori hoolikalt pinnale tekkinud vaht.
Lisa supile leotatud ja loputatud kruubid ning herned. Kuumuta uuesti keemiseni, alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel umbes tund aega.

Haki sibul, porgand ja kartulid peeneks või riivi jämeda riiviga. (Soovi korral prae sibul ja porgand pannil õlis läbi). Lisa köögiviljad. Keeda veel umbes pool tundi, kuni köögiviljad ja liha on pehmed.
Võta liha potist välja, eemalda kondid, lõika liha väiksemateks tükkideks ning lisa uuesti supile.
Maitsesta supp sinepi ja soolaga, soovi korral lisa maitseks tüümiani või piparrohtu.
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Põhiroog
Hautamine
Vastlad
  • Supid
  • Sealiharoad
  • Road kaunviljadest
  • Eesti


Kommentaarid:

(25.02.2009 8:22:25)
Mina olen kooritud sibula-küüslaugu supile lisanud.
Pille @ Nami-nami
(24.02.2009 20:58:24)
Ma küsiks siin, et kas sibul ja küüslauk tuleb suppi panna kooritult või koorimata?
liblikapyydja
(25.02.2009 14:37:19)
Väga hea supp tuli! Küll aga ei kasutanud ma mitte ribi, vaid kooti. Eile sain ka teada, et Lõuna-Eestis hernesuppi kartulit ja porgandit ei panda, vaid lisatakse nende asemel odrakruup. Samas Põhja-Eestis ei panda hernesupi sisse aga kruupi, vaid see asendatakse kartuli ja porgandiga. Ma lisasin nii kartuli, porgandi kui kruubi, mis tegi supi veelgi paremaks ;)
Veronika
(5.02.2010 12:13:03)
Wow küll see oli hea supp. Kasutasin suitsukooti(muud pold saada). Panin supile juurde veel loorberilehe ja terapipart ja tilli, sinepi jätsin välja. Ei tea kas see supp tuli sellepärast eriti hea , et mu 2 aastane seda hoolega kulbiga segas ;) Ma ültse ei ole kruubi sõber, a siia suppi ta tõesti sobib.
hexy
(17.02.2010 0:08:50)
Ainult kiidusõnad,väga maitsev.
zoozi
(8.03.2011 20:04:56)
Tõesti väga maitsev supp, ei olnudki varem ise hernesuppi teinud ja leidsin väga hea retsepti kohe :)
jana
(21.02.2012 17:35:33)
Väga super hea:)
Keitlin
(12.02.2013 21:28:43)
Väga maitsev "kodune" hernesupp. Kasutasin suitsuribi. Lisasin supile paar loorberilehte ja maitsestasin sinepiga.
Liisi
(1.03.2014 21:06:59)
32542
Pille
(2.03.2014 20:48:15)
Ma ka täna keetsin. Maitses hea, ainult herned keesid täitsa pudruks, teinekord keedan veidi vähem aega.
Silja L @ FB
(3.03.2014 15:18:54)
Keetsin ka täna, kuid ei keetnud nii kaua. Pidevalt maitsesin kuni herned olid pehmed. Super hea maitsega tuli.
Marii
(4.03.2014 15:01:37)
Kartuli lisamine tundus kummaline kuid ei saanud lisamata jätta supp tuli super hea välja .
MARGUS
(19.03.2014 12:10:08)
Mina keetsin liha ja kruupe koos ca pool tundi ja siis lisasin herned, muidu keevad pudruks. Seekord lisasin ka kartuli, mida varem ei ole teinud. Porgand ja sibul ka kindlasti. Väga maitsev tuli.
Eeva*

Kommenteeri