Kookose-porgandisupp laimi ja basiilikuga

Eksootiline porgandipüreesupp. Kõrvale paku maitsvat krõbeda koorikuga saia või leiba.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

350 g porgandit

1 sibul

1 sl õli

220 g punaseid läätsesid (u 2.5 dl)

1 l köögiviljapuljongit

2 cm jupp värsket ingverijuurt (riivi peenelt)

4 dl kookospiima

2 küüslauguküünt

1.5 tl jahvatatud vürtsköömneid

1.5 tl jahvatatud koriandriseemneid

0.5 tl soola

1 laimi mahl

0.5 tl tšillipastat või peenelt hakitud tšillit

värsket basiilikut

Valmistamine

Koori porgandid, lõika viiludeks. Haki sibul jämedalt. Kuumuta potis õli, prae sibulat paar minutit. Siis lisa porgandid ja punased läätsed, maitsesta vähese soolaga ja prae veel paar minutit.

Lisa köögiviljapuljong, riivitud ingver, purustatud küüslauk, vürtsköömned ja koriander ning kookospiim. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda suppi tasasel tulel 15-20 minutit, kuni porgandid ja läätsed on pehmed.

Püreesta supp ühtlaseks*, siis maitsesta soola, laimimahla ja tšilliga.
Kaunista basiilikulehega ning serveeri.

Inspiratsioon: rootlaste popp toidukotiteenus Lina's Matkasse.

* Minu kogemus ütleb, et kannmiksris saab oluliselt sametisema supi, kui saumiksriga püreestades. 

LISA KOMMENTAAR

Kajakas
postitatud 03.01.2013 22:00

Mõttetu supp.

Liisu
postitatud 19.02.2013 00:47

Väga maitsev ja soojendav supp on!

Mai
postitatud 28.03.2013 10:46

Üks lemmikutest, juba mitmendat korda teen.

Kristiina
postitatud 15.04.2013 22:25

Oli ainult üks purk kookospiima külmikus, seega keetsin läätsed-porgandid enne veega läbi, muidu toimisin enam-vähem retsepti järgi (no sambal oelekit kah polnud). Kartsin, et tuleb lahja, aga tuleb mainida, et väga maitsev tuli! Juba praegu üks lemmikuid, kavatsen kindlasti uuesti teha!