Pannipitsa pepperoni-vorstiga

Ameerika stiilis paksu põhjaga pitsa, mis kaetud vürtsikate suitsuvorstiviiludega.

Kui võimalik, kasuta keraamilist pitsaküpsetusplaati! Ja kui Sul on mikroahi, siis saad Pepperoni-viilud eelnevalt mikroahjus krõbedamaks ja vähem rasvasemaks küpsetada! 

Kogus
2 suurt pitsat (ehk kuni neljale)
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

3 dl sooja vett (u 42 C)

1 tl soola

1 dl oliiviõli

500 g nisujahu

1 pakk kuivpärmi

Tomatikaste:

400 g purk konservitud purustatud tomateid

2 purustatud küüslauguküünt

1 sl oliiviõli

soola ja suhkrut

Kate:

125 g õhukeselt viilutatud pepperoni vorsti või muud suitsuvorsti

125-200 g riivitud Mozzarella juustu või 2 sl riivitud Parmesani juustu

Valmistamine

Valmista pitsatainas. Sega kausis soe vesi ja sool, siis lisa kuivpärmiga segatud jahu ning sõtku ühtlaseks. Sõtkumise lõpupoole lisa õli. Kata tainapall puhta köögirätikuga ning lase soojas tuulevaikses kohas umbes tund aega kerkida.

Valmista tomatikaste. Kuumuta õli väikeses potis, lisa küüslauk ja prae 1-2 minutit. Lisa tomatikonserv ning näpuotsaga soola-suhkrut. Lase kastmel tasakesi podiseda umbes 15 minutit, kuni see pakseneb. 

Kuumuta ahi 260 kraadini. 

Sõtku kerkinud tainas läbi, siis kummuta tainas kergelt jahusele tööpinnale. Jaota tainas kaheks ja vormi kumbki kenaks ümmarguseks palliks. Kata köögirätikuga ning lase veel 10-30 minutit kerkida (mitte rohkem!)

(Kui soovid vaid ühe pitsa valmistada, siis võid nüüd ühe tainapalli toidukilesse keerata ja sügavkülma panna. Küpsetamise päeva hommikul tõsta see külmkappi sulama või tõsta 2-3 tundi enne küpsetamist toatemperatuurile). 

Suru tainapall käte abil õhukeseks, umbes 1,2 cm paksuseks kettaks, siis keera seda laual 90kraadi kaupa venitades edasi, kuni saad 30 cm läbimõõduga ketta, mis on keskelt õhem ja äärtest paksem.

Tõsta tainaketas (vajadusel eelnevalt kuumuttud) pitsaplaadile või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri pool tomatikastmest taina keskele, jättes servad 1,5 cm ulatuses puhtaks. Laota Pepperoni-viilud* kenasti pitsa peale, siis puista peale juust.

Küpseta 260-kraadise ahju keskosas 8-12 minutit, kuni tainas on servadest kuldpruun ja juust sulanud ja kuldne.

Võta ahjust välja, lõika sektoriteks ja serveeri.

* Kui soovid veidi vähem rasvasemat pitsat, siis tee nii. Võta mikroahjukindel taldrik ja kata see köögipaberiga. Laota Pepperoni-viilud paberile, aseta peale veel üks köögipaberitükk. "Küpseta" mikroahjus 30-45 sekundit - selle tulemusena imendub liigne rasv köögipaberitesse!

Allikas: Brown Eyed Baker toidublogi

LISA KOMMENTAAR