Tomati-oliivileib

Mahlane ja maitsev "leib" juustu, päikesekuivatatud tomatite, basiiliku ning oliividega.

Kogus
1 suur päts
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

4 tk suurt muna

2 dl maitsestamata jogurtit

250 g nisujahu (4.5 dl)

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl suhkrut

0.5 tl soola

1 sl kuivatatud basiilikut

0.75 tl purustatud musta pipart

100 g riivitud Emmentali või Gouda juustu

100 g päikesekuivatatud tomateid õlis (ära kurna!)

100 g kividest puhastatud oliive (võivad olla täidisega)

soovi korral 2 sl piinia- või seedermänniseemneid

Valmistamine

Vooderda piklik suurem leivavorm küpsetuspaberiga.
Löö suures kausis munad katki. Sega juurde jogurt, siis vispelda ühtlaseks.
Sega mõõtekannus nisujahu, küpsetuspulber, suhkur, basiilik, pipar ja sool, sega taina hulka.
Sega juurde riivitud juust, puhastatud oliivid ning kääridega väiksemaks hakitud päikesekuivatatud tomatid.
Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud vormi, silu märja käega pealt ühtlaseks. (Soovi korral puista peale piiniaseemneid).
Küpseta 200-kraadises ahjus tund aega.
Võta ahjust välja, lase veidi jahtuda. Serveerimiseks lõika umbes 1 cm paksusteks viiludeks.

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Glorian Ruoka & Viini (2/2010; Ranskalainen tomaatti-oliivikakku)
LISA KOMMENTAAR

Hiigelmuhvik
postitatud 10.11.2010 21:21

See leib on nagu hiigelmuhvin, nämm! Taigna kokkusegamine oli vaevatu - ainult killuke juustu riivida ja päikesekuivatatud tomateid lõigata. Kui on äkilisem ahi, siis võib alla 1 tunni küpsetada. Keerasin lõpus kuuma vähemaks(150le), paras sai.

Tiina
postitatud 08.09.2015 13:18

100 g päikesekuivatatud tomateid on ikka hiigelkogus, aga koos õliga kaaludes ei ole ka selge, kui palju peaks olema õli ja kui palju tomateid. Mul sai tomatite kaaluks u 30 g ja lisasin mõned supilusikad õli ja igaks juhuks ka ühe väiksema värske tükeldatud tomati. Peale raputasin kreeka pähkleid. Maitsev keeks!