Nami-Nami Pavlova

Peale mitmekordset katsetamist oleme jõudnud sellise Pavlova-tordi tegemisele. Sellest saab suure, ca 30 cm läbimõõduga beseetordi, mis on pealt kergelt helebeež ja mõnusalt rabe, seest aga lumivalge ja vahukommine.

Pavlova põhi peab korralikult maha jahtuma enne kreemiga katmist, nii et beseepõhja võib eelmisel päeval valmis teha. Kui soovid klassikalisemat Pavlovat, siis ära kohupiima kasuta ja võta kaunistamiseks topeltkogus vahukoort!

Maasikatega Pavlova juurde sobib ideaalselt Fresita maasikatega vahuvein - vaata joogisoovitust allpool!

Kogus
suur 30 cm tort
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Beseepõhi:

6 toasooja suurt munavalget

0.25 tl soola

300 g suhkrut (nt Billington's)

1 sl kartuli- või maisitärklist

1 tl vanilliekstrakti või vanillikauna seemned

2 tl valget või prosecco veiniäädikat või sidrunimahla

Serveerimiseks:

2 dl 35% rõõska koort

200 g kreemjat kohupiima

1 tl vanilliekstrakti või 3 sl suhkrut

400 g maasikaid (u 1 liiter marju)

4 kiivit

Valmistamine

Kuumuta ahi 160ºC. Joonista küpsetuspaberile 28 cm rõngas, tõsta see ahjuplaadile.

Klopi munavalged näpuotsatäie soolaga üsna tugevaks vahuks. Lisa suhkur (umbes kolmes jaos) ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale maisitärklis, veiniäädikas ja vanilliekstrakt ning sega ettevaatlikult läbi.

Tõsta munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud rõnga keskele, nii et servad oleksid kõrgemad ja keskelt siledam ja madalam (sinna tuleb pärast täidis).

Tõsta Pavlova koos ahjuplaadiga ahju ning KOHE alanda ahju kuumust 110ºC. Küpseta 1,5 tundi (koputa õrnalt beseed - kui see tundub kuivanud ja küps, siis on tordipõhi valmis; kui on veel pehme, siis küpseta veel veidi). Keera tuli kinni, jäta ahjuuks irvakile ning lase Pavloval ahjus jahtuda.

Libista jahtunud Pavlova ettevaatlikult suurele tordialusele.

Kreemi jaoks vahusta rõõsk koor suhkruga tugevaks vahuks, siis sega kohupiimakreemi ja vanilliseemnete või -ekstraktiga ühtlaseks. Tõsta kohupiimakreem Pavlova keskele süvendisse.

Kaunistamiseks koori kiivid ja lõika viiludeks, maasikad lõika pooleks või neljaks (olenevalt suurusest). (Kaunista tort kiividega vahetult enne serveerimist, sest pikemal kokkupuutel piimatootega lähevad kiivid mõruks.)

Kui soovid, siis karamellista hakitud pistaatsiapähkleid väheses suhkrus kuumal pannil, lase jahtuda ning puista tordile.

  • Kui soovid ca 24-26 cm läbimõõduga torti, siis võta 4 munavalget, 200 g suhkrut, näpuotsaga soola, 2 tl tärklist, 1,5 tl sidrunimahla või veiniäädikat ja 0,75 tl vanilliekstrakti. Katte kogused võid jätta samaks :
  • Pildi tegi Kaare.
LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Fresita - vahuvein maasikatega

Fresita on kuiva viinamarjavahuveini baasil valmistatud vahuvein, millele lisatakse 3-5% naturaalseid maasikaid.

Nii Patagoniast pärit maasikad kui Central Valley’st viinamarjad korjatakse käsitsi. Sauvignon Blanc, Chardonnay, Moscatel & Alicante Bouschet viinamarjade korjeaeg on jaanaurist märtsini. Vahuveinis on näha maasika viljaliha tükid, mis tuleneb naturaalsete maasikate kasutamisest.

Värvus: roosakas-punane.
Aroom: värskete maasikate hõrk aroom ja pehmed tsitrusviljade noodid.
Maitse: kerged mullid, värske ja mõnus magusus, domineerib maasikate ning tsitrusviljade nüanss.

Serveerimissoovitus:  Ideaalne aperitiiv, samas hea valik magusroogade kõrvale, näiteks maasikad vahukoorega!

Enne serveerimist hoida pudelit vähemalt 1 tund horisontaalasendis 4-6 °C juures. Avades hoia jahutatud pudelit 45° nurga all, eemalda aeglaselt kork ning vala koheselt pokaalidesse. Serveerida 6-8°C juures.

Loe lähemalt Joogikultuur.ee veebilehelt

Tootja: Vina Casal De Gorchs S.A
Maaletooja: Altia

Kirsike
postitatud 26.05.2009 16:29

See retsept on saanud ka minu Pavlova põhiretseptiks :) Väga maitsev.

sirliiz
postitatud 07.06.2009 22:34

Kas see just retseptist on tingitud aga igal juhul õnnestus mul seekord pavlova ideaalselt. Küpsetasin kaks 6 munavalgest tehtud beseed ühel ajal pöördõhuga probleemivabalt. Ja katteks kasutatud kiivid koosluses maasikatega sobisid väga hästi.

Mardikas
postitatud 16.06.2009 11:05

Olen ammu juba huvi tundnud, et kuidas see Palvlova küll maitseb. Olen kuulnud ainult kiidusönu. Löpuks vötsin ka selle tegemise ette. Ja ma pean ütlema, et ei jäänud see tegemine ka viimaseks. Sest see Pavlova on töesti üks mönus asi. Ta sulas suus ja jättis endast nii mönusa maitse järgi.

Uniquegirl
postitatud 09.07.2009 22:55

Tegin selle retsepti järgi aga ainult 5 munavalgega ja suhkrut panin umbes 230 gr. Magususe poolest oli väga õige kogus suhkrut.

Mariliis
postitatud 12.08.2009 18:23

Beseepõhi sai täiuslik-pealt beezhikas ja krõbe-rabe, seest pehme-nätske-vahukommine.

zoozi
postitatud 27.11.2009 08:09

Tegin 6 munavalgest.Tuli kenasti välja ja maitses ikka superhästi:))

inxii
postitatud 06.04.2010 21:03

Kas vanilliekstrakst on sama mis vanilliessents? Ja kus kohast täpsemalt võiks seda veiniäädikat leida, otsisin pärnu rimis kõik kohad läbi aga silma ei hakanud, või olen lihtsalt pime :)

Pille @ Nami-nami
postitatud 06.04.2010 22:58

inxii, klõpsa retsepti ainete loetelus vanilliekstrakti peal - seal seletab põhjalikumalt. Veiniäädikas peaks nüüd küll igas suuremas toidupoes olemas olema - küsi saaliteenindaja käest. Üldiselt vist seal oliiviõlidega samas riiulis.

inxii
postitatud 07.04.2010 15:00

jaa aitäh,leidsin valgeveini äädika,aga vanilliekstarkti pole enamustes pärnu toidupoodides kahjuks, 1 pood veel läbi käimata, ehk seal on, kapis on olemas essents küll ag loodan siiski leida, aga kui ei leia kas siis retseptis kirjas olev kogus jääb samaks kui kasutan eksrakti asmel essentsi ? tänud vastu ees :)

Pille @ Nami-nami
postitatud 07.04.2010 15:23

Jah, inxii!

mia
postitatud 15.04.2010 18:07

Ostsin maasikad juba valmis, reede õhtul tahan põhja valmis teha ja laupäeva hommikul täidise ja kaunistused. Kus oleks kõige parem hoida seda beseed, jahedas ? Kuidas kõige paremini maasikad ilusana säiliksid, kuna ostsin täna aga vaja neid laup. lõuna ajal kaunistuseks. Tänud vastuste eest

Pille @ Nami-nami
postitatud 16.04.2010 19:18

Mia, beseed hoia kuivas jahedamapoolses toas. Maasikad tuleks kindlasti kilekotist välja võtta ning samuti jahedas hoida.

Mia
postitatud 17.04.2010 12:45

KIIRE !! Mida ma teen valesti, mul on läinud juba 3 karpi munasid(munavalgeid) ja 3X400g suhkrut, mida ma valesti teen :(. Vahustan munavalged 8 valget näputäie soolaga tugevaks vahuks, köögikombainis ja lisan siis 3 osas suhkru (imlik suhkur on selliste suurtemate teradega) ja siis kui saan suhkru pandud läheb tagasi vedelak, ehk nagu pannkoogitaignaks. Mida ma teen valesti, aidake kiire on,liiga palju assju on juba prügikasti läinud :(

Pille @ Nami-nami
postitatud 17.04.2010 21:26

Mia, soovitan lugeda Pavlova-teemat foorumis. http://www.nami-nami.ee/foorum/viewtopic.php?id=1706 - seal 9. leheküljel on vedelast tainast juttu. Ilmselt ei olnud munavalgevahtu piisavalt vahustatud, kui peale suhkru lisamist kohe vedelaks muutub!

Pähklike
postitatud 24.09.2010 17:16

Oh issver - KUI HEA KOOK!! :)). Absoluutne lemmik!!

Gunnel
postitatud 27.12.2010 01:36

Mis funktsiooni täidab siin veiniäädikas?

Pille @ Nami-Nami
postitatud 27.12.2010 10:56

Gunnel, veiniäädikas aitab beseekihi sisul vahukommine püsida. Võid kasutada ka sidrunimahla paar tilka. Kui teed ainult suhkru ja munavalgetega ning jätad tärklise-äädika välja, saad palju rabedama tordipõhja - ikka maitsva, aga mitte enam klassikalise Pavlova-põhja!

vilkur
postitatud 08.03.2011 21:34

Nonii küsimus siis, et ma siin soomes kavatsen ämmamammale pavlovat küpsetama hakata...kommentaarid on head..ise pole kunagi teinud ega maitsnud. Essentsi ega muud peale Dr.Oetker vanilje aroom. pudelil kirjas et 1ml vastal 1tl vaniljesuhkrule, palju ma siis panema peaksin või kuidas???? KIIRET VASTUST OOTAMA JÄÄDES!!!

senga
postitatud 25.07.2011 18:20

pavlova in progress! aga sellest munavalge kogusest tuleb mu pavlova suurem kui tänupühakalkun :D ja minul tuleb katteks mascarpone kreem, tikri-punasesõstrapüree ja mustsõstrad!

senga
postitatud 26.07.2011 13:12

nii, mina tegin 100% retsepti järgides aga ikka ei õnnestunud - väljanägemiselt on ilus aga ikka ei olnud besee piisavalt küpse. pealt oli küll kergelt krõbe aga seest oli ikka täitsa munavalge vaht, ei mingit vahukommisust(kui siis veidi servadest vaid)... ja küpsetuspaberi külge jäi ka põhi kinni, midagi ei saanud ma sealt maha libistada.... arvan, et need 150/110 kraadi jäid ikka liiiiiiiga väheseks, kuigi hoidsin ahjus 1h 40min.... proovin teine kord mõnd teist retsepti!

hmv30
postitatud 04.08.2011 15:59

minul selline küsimus - muidu kõik hästi, olen teinud seda juba mitmeid kordi, aga pealmine kiht tahab ikka veidi mureneda. Kas see on ok või on siiski midagi valesti? See ilus vahukommine ja kõik...

Piret
postitatud 13.01.2012 22:09

Väga mõnus kook sai! Peale panin maasikaid ja mustikaid. Värsked marjad oleksid kindlasti paremad, aga häda pärast sobisid sügavkülma omad ka. Mul aga ei õnnestunud kooki kandikule ümber tõsta, hakkas katki minema. Ma muidugi tegin neljakandilise koogi mitte ümmarguse. Võib-olla ümmargust on kergem tõsta...

Piret
postitatud 13.01.2012 22:12

Praegu avastasin, et retseptis on vahukoore-kohupiima segule 3spl suhkrut. Ise tegin mälu järgi selle osa koogist ja panin 3tl.:) Aga sellegi poolest sai väga magus kook.

Riina
postitatud 22.02.2012 13:57

Väga hea retsept ja maitsev tort. Olen teinud seda nüüdseks kaks korda (kuuest munavalgest) ning maitse ja tordi tekstuur on suurepärased. Muret tekitab aga see, et kummalgi korral ei saanud ma beseepõhja küpsetuspaberi küljest lahti. Seda ei olnud võimalik liigutada ei ahjusoojana ega jahtununa ning kõige tipuks ei tulnud ka serveerimisest midagi välja, sest isegi noa ja tordilabida abiga oli see liiga kinni. Masendav! Kuidas oleks võimalik seda probleemi lahendada?

Maile
postitatud 09.04.2012 11:00

Väga hea ! Tegin kõik täpselt retsepti järgides, kontrollisin isegi munavahu paksust kaussi tagurpidi keerates ja tort tuli väga hea välja. Tõsi, küpsetuspaberi küljest kätte saada polnud kerge, mõranes keskelt veits aga sellest ei juhtunud midagi. Enne kreemi peale määrimist panin veel sulatatud shokolaadi õhukese kihi besee peale, et kreem beseed läbi ei leotaks ja andis väga head maitset, lugesin sellest nipist kuskilt blogist. Peale tegin maasika kreemi, külas oli 20 in, nendest 15 in sõid torti ( mitte suured tükid aga piisavad ), järgmiseks päevaks jäi ka veel 3 tükki. Soovitan ! Pavlova vast kuulub a la piparkoogitaignaga samasse rühma, et enne kui ise ei ole teinud tundub midagi rasket ja millega on vaja palju vaeva näha, tegelikkuses aga väga lihtne. Kindlasti teen veel.

Silja
postitatud 03.07.2012 08:25

Ah- mis e ajate 20le- me just tegime 2x nädala jooksul Pavlovat ja jaasime ausalt neljaks...:D

Pillekas
posted on 26.04.2016 11:23

:-) :-) :-)

katjuhh
postitatud 04.07.2012 19:20

Suupepärane! Vaniljeekstrakti/seemned võib vabalt välja jätta, kiivid samuti. Maasikatest piisab täiesti. Vahukoort ja kohupiima võib isegi rohkem panna! Panin topeltkoguse koort ja 300g kohupiimakreemi. Kook oli täielik hitt! PS! Määrisin küpsetuspaberi alt võiga, põhja lahtisaamisega probleemi ei olnud, kuid kui teda mujale tõstma oleks hakanud, oleks besee ilmselt lagunenud. Tõstsin koos küpsetuspaberiga kandikule ning lõikasin küpsetuspaberi ääred ära, nii et põhi jäi koogi alla. Tükkide kättesaamisega probleeme ei tekkinud.

chr
postitatud 01.08.2012 20:49

Olen samuti teinud 6 munavalgest ja määrinud küpsetuspaberi eelnevalt õliga - ilusti saan peale jahtumist paberilt ära tõsta. Kahjuks tihtipeale ikkagi kipub servadest mõranema. Küpsetanud olen pisut kauem, sest seest muidu natuke toorevõitu. Peale mascarpone-vahukoorekreem - mmm

Anu
postitatud 02.09.2012 11:04

Super ilus tort ja pealegi vaarikatega on ka ülimaitsev.:D

Helen
postitatud 04.10.2012 20:38

Tegin retsepti järgi. Tuli ideaalne. Kuna mul on Tupperware silikoonist küpsetusalus siis tuli ilusti aluse küljest ka ära. Munakollastest tegin keedukreemi, 1/2 segasin kakaoga, lisasin nektariinid, maasikad ja banaanid peale. No see sai võrratu!!

Pärja
postitatud 26.02.2013 19:42

Kas kreemi lisan ka vahetult enne serveerimist, kaua see koos kreemiga seista võib? Kas põhja võib ka päev enne valmis küpsetada või oleks samal päeval ikka parem?

Leelo
postitatud 10.03.2013 18:55

Aitäh retsepti eest. Järgisin juhiseid ja tuli suurepäraselt välja. Kuna veiniäädikat polnud, panin riisiäädikat, mis täitis oma ülesande samamoodi.

Triin
postitatud 24.04.2013 23:18

Kui on soov teha väiksem kogus, kas siis sobib, kui beseepõhja koostiste kogused teha pooleks?

Linda
postitatud 05.08.2013 12:54

Kas Pavlova peab tulema lumivalge või kollakas?

Mari
postitatud 20.01.2014 16:33

Kas Pavlova põhi peab ka olema krõbe? Minul ei tekkinud sinna mingit koorikut. Algselt kui segu pannile panin tegin pavlova kergelt keskelt madalamak s aga lõpetasin hoopis pealt kumera pavlovaga. Alt oli see põhi nagu õõnes ja küpsetus paber oli kaetud suhkruse siirupise möksiga. Kas see on normaalne või tegin miski valesti? Esimene kord alles proovisin seega ei tea. Ise olen vaid pavlovat korra varem söönud ja sedas restoranis sis tundu set oli nii pealmin ekiht kui ka põhi kergelt krõmps. Lugesin ka paarist blogist et pavlova eeratakse ümber peale ahjust võtmist.

Jaanika
postitatud 24.02.2014 12:21

Tegin täpselt retsepti järgi, tuli suurepärane :) ka mul oli põhi kaetud siirupise möksiga...ju vist normaalne. Ma tegin 28cm koogivormis, küljed tulid mitte krõbedad...teinekord siis tean ja teen ilma ääreta ;)

Chrissu
postitatud 10.05.2014 20:23

Retsept üli hea aga proovige kreemi mascarbonega(toorjuust) see veel parem.

Jaanika
postitatud 01.06.2014 08:00

Kas Palvlovat võib valmis teha ka eelmine päev või peaks ikka vahetult enne serveerimist küpsetama?

Liis
postitatud 19.06.2014 00:05

Võid teha küll päev varem valmis, aga kreem ja kaunistused siis vahetult enne serveerimist.

Hawaii
postitatud 24.07.2014 12:05

Tõeliselt maitsev!!! :):):)

Hawaii
postitatud 24.07.2014 12:08

Kas vahukoort võib ka peale lisada?

Kats
postitatud 03.08.2014 16:08

No ei käi Pavlova muude lisanditega kui vaid besee, vahukoor ja maasikad... seega, kui paned sinna kiivid jms, siis ei ole see enam Pavlova.. Sa ei kutsu ja Ivo Linnat Urmas Kibuspuuks... Või kuidas?

tuulike
posted on 16.06.2016 14:48

Pavlova käib kindlasti kiividega :)

siksu
postitatud 17.08.2014 19:32

Mina panin peale mustikad (maasikad puudusid) ja tuli ka väga hea. Järgmine kord paneksin suhkrut poole vähem - liiga magus tuli retsepti järgi suhkrut pannes.

Annika
postitatud 04.09.2014 10:49

Tegin esimest korda ja täpselt retsepti järgi. Tuli küll vist välja... Pealt krõbe ja seest vahune. Nii et retsept mulle täitsa sobis :)!

Annika
postitatud 04.09.2014 10:51

Suhkurt tõesti panin ka 100 g vähem, kuna tundus kohe alguses palju.

mirjam
postitatud 14.01.2015 21:54

Tegin retsepti järgi.. kuid ka liiga magus tuli... proovin teine kord poole vähem suhkrut panna.... Muidu Õnnestus esimest korda väga hästi.

Maarika
postitatud 16.05.2015 21:58

ma ei saa aru mida ma valesti teen.... järgin retsepti täpselt aga ahjus ei taha krõbadaks muutuda vaid jääb pehmeks isegi peale kahte tundi küpsetamist 110 kraadises ahjus (eelnevalt 160ni kuumutades). on kellelgi mingit nõuannet?

Malle
postitatud 20.05.2015 14:44

Kas nõukaaegses gaasiahjus tasub proovida? Kipub alt kõrvetama teine...

Jaanika
postitatud 13.07.2015 20:30

Ma olen juba kaks korda proovinud ja vaatamata pikemale küpsetamisajale ikka ei hakka pealt krõbedaks muutuma. Järgin kõiki juhiseid, aga ei miskit - pealt kleepuv ja nii jääbki.

Pille
postitatud 25.07.2015 00:31

Need küpsetustemperatuurid on pöördõhuga programmile. Kui küpsetate tavalise küpsetusprogrammiga peaks temperatuuri pisut tõstma.

Regina
posted on 17.01.2016 15:09

Pille, palun kirjuta see retsepti juurde ka, et need on pöördõhuga küpsetamise temperatuurid. Olen selle retsepti järgi Pavlovat ikka mitmeid aastaid teinud, aga mitte alati ei tule mul meelde, et need on pöördõhu temperatuurid ja olen selle tõttu mittekrõbeda Pavlova saanud. Muidu on aga see igati hea retsept :)

Tädi Eevi
postitatud 27.10.2015 06:51

Olen terve elu elanud illusioonis, et Pavlova on läila ja maitsetu käkk. Täna siis tegin. Rohkem küll munavalgetega mäkerdamise hasardist... Aga....uskumatu. KUI imeline see välja tuli. Laua taga oli peale minu veel 5 inimest ja kõik olid sama üllatunud. Mõnumõminat tuli samuti kõigilt! Ja see on muidugi ka müüt, et Pavlovat on hirrrrmus keeruline teha.

Helen
postitatud 04.01.2016 21:27

Lihtsalt võrratu magustoit! Tegin seda 24.detsembril oma sünnipäeval ja terve pere nautis seda hõrku maugustoitu! Olen varem ka proovinud, kuid temperatuuri erinevuste tõttu retseptides pole õnnestunud. Siinses retseptis toodud on just need õiged. Ja ei kasuta pöördõhureziimi vaid tavalist ülemist ja alumist kuumutamist. Kuna mul marjad ununesid maalt kaasa võtmata siis tegin improvatsiooni ja lisasin hoopis toorjuusut-vahukoore kattele mustikamoosi! MMMM lihtsalt võrratu!

laura silde
postitatud 13.02.2016 08:14

Tahaks teada et miks peab kindlasti panema maisi- või kartulitärklist. Kas ilma selleta ei saaks seda besee põhja teha, tahaks kooki teha sõbrapäevaks perele aga kahjuks ei ole kodus maisi tärklist ja see on liiga kallis ning on ka sama kysimus vanilje ekstrakti kohta☺

Pille
posted on 13.02.2016 11:22

Laura, Pavlova erineb tavalisest beseetordist selle poolest, et on pealt õrnalt krõbe ja seest mõnusalt vahukommine. Veiniäädika/sidrunimahla lisamine stabiliseerib munavalgevahtu, tärklis aitab munavalgevahul pehme püsida ja mitte liialt ära kuivada.

Tärklis on pigem ikka väga odav kraam, võid vabalt ka kartulitärklisega asendada. Hind poodides ikka pigem sentides kui kroonides ja tärklist saad kasutada ju hiina roogades või kissellide tegemisel.

Vaniljeekstrakti asemel võid võtta sama koguse või veidi rohkem vanillisuhkrut.

Hexy
postitatud 13.02.2016 21:17

Imeliselt hea! Seda kooki ei raatsi eriti külalistega jagadagi :)

Karin
postitatud 01.04.2016 14:47

Absoluutselt kõige parem Pavlova retsept!!

Pille
posted on 01.04.2016 16:32

Oi, aitäh, Karin! :)

Riina
postitatud 12.05.2016 09:42

Kui ma teen Pavlova põhja eelmisel õhtul valmis, siis kus mul oleks seda kõige mõistlikum üle öö hoida?

tuulike
posted on 16.06.2016 14:42

Jahedas ja kuivas

Lotta
postitatud 03.07.2016 15:00

Tegin esimest korda ja pidin pettuma, kuna besee jäi pisarakoogi taoline ja ei tulnud paberi küljest lahti. Mida ma võisin valesti teha?

Virge Suursoo
postitatud 08.09.2016 10:27

Sellest on saanud minu tõeline hitt ja söövad ka need kes muidu koogisõbrad ei ole :)

Kaare
postitatud 29.09.2016 09:31

Õnnestus hästi, sööjad kiitsid :)

Katrin
postitatud 12.11.2016 00:03

Tegin, kõik retsepti järgi, üritasin ahjule ka õiged kraadid saada ja jälgisin terve aja, aga ei tulnud koorikut peale ja juba hakkas alt kõrvetama, kohe kui juba pruunika bežee jahtuma lasin, vajus kokku, aga rohkem enam küpsetada ka ei kannatanud. Miks nii? Olen USAs ja on tohutu suur gaasiahi, ma ei tea ka kuidas seda paremini käsitleda, aga Pavlovat ma ei saanud. kurb

Kris
postitatud 11.12.2016 18:50

Tegin retsepti järgi kuid kahjuks tulemus selline. Milles võib viga olla?

Pille
posted on 11.12.2016 20:31

Kris, pildi järgi tundub, et suhkur ei olnud korralikult munavalgemassiga segunenud ("lahustunud") ja nüüd voolab suhkrusiirupina Pavlovast välja. Võta teinekord väike törts munavalgevahtu sõrmede vahele ja mudi - kui tunned suhkruterakesi, tuleb veel vahustada. Samas ei tohi ka üle vahustada, siis võib samuti lörri minna. Vaht peab olema õhuline, läikiv ja tugev.