Lihtne ahjupannkook

Hea ja lihtne magustoit, populaarne Soomes. Serveeri vahukoore ja marjadega.

Kogus
viiele kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l piima

4 muna

300 g nisujahu või speltapüüli

näpuotsaga soola

soovi korral paar lusikatäit suhkrut

50 g sulatatud võid või 0,5 dl õli

Serveerimiseks:

vahustatud 35% rõõska koort

maasikamoosi või erinevaid marju

Valmistamine

Klopi piima hulka munad ja sool, siis nisujahu, suhkur (kui kasutad) ja rasvaine. Lase pannkoogisegul pool tundi jahedas paisuda. Tainas on väga vedel!

Kalla võitatud või küpsetuspaberiga kaetud servadega ahjuplaadile ning ettevaatlikult tõsta ahjuplaat eelkuumutatud ahju. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit, kuni pannkook on kenasti kuldne.

Võta ahjust välja, lõika sobiva suuruse ja kujuga tükkideks. Serveeri vahukoore ja moosi või marjadega.

  • Ahjuplaat võiks olla vähemalt 30x40 cm, ent võib olla ka suurem. 
LISA KOMMENTAAR

Kairi
postitatud 22.01.2011 09:08

Kas siin retseptis peab tõesti olema liiter piima? Panin ise poole vähem, muidu oleks tainas lihtsalt minema jooksnud panni pealt. Kasutasin speltanisujahu, mõnus vaheldus tavalistele pannkookidele.

Pille
postitatud 19.03.2017 09:23

Kairi, tõepoolest liiter piima :) Tainas on üsna vedel ja pannile kallata tuleb ettevaatlikult ning panni ahju tõstes peab olema ettevaatlik, aga küpseb kenasti läbi poole tunniga.

Pille
postitatud 19.03.2017 09:18

Kasutaja Eeke on kunagi (juunis 2010) saatnud sellise pildi: