Hiina kapsa hautis hakklihaga

Kapsa-hakklihahautist võib vahelduseks teha ka hiina kapsast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g taist veisehakkliha

1-2 sibulat (200 g)

3 porgandit (200 g)

1 dl pudruriisi

2 sl köögiviljapuljongikontsentraati (nn fondi)

0.5 tl musta pipart

1 kg hiina kapsast

3 dl vett

2 sl siirupit

1 tl kuivatatud punet

soola vajadusel

Serveerimiseks:

pohlamoosi või -püreed

Valmistamine

Prae hakkliha paksupõhjalises potis läbi. Lisa hakitud sibul ja viilutatud porgandid. Kuumuta paar minutit,

Lisa pudruriis ja prae veel paar minutit. Maitsesta köögiviljapuljongikontsentraadi ja pipraga. 

Lõika kapsas ribadeks, lisa potti. Lisa vesi ja hauta kaanega potis umbes 30 minutit, aeg-ajalt segades.

Maitsesta lõpus siirupi, pune ja vajadusel soolaga. 

Serveeri pohlapüree või -moosiga.

Retsept on soomlaste Pirkka.fi lehelt (Kiinankaalipata). Pildi tegi DAGRIS.

LISA KOMMENTAAR

Liia Org
postitatud 17.08.2017 08:38

Tegin täna seda ja väga maitsev on, soovitan!

Ülle Kõrsmaa
postitatud 17.08.2017 09:00

Olen valmistanud, kuna nn. ehtsat kapsast parasjagu ei olnud aga just selle söögi isu oli. Igatahes üllatavalt maitsev tuli.