250 g taist veisehakkliha
1-2 sibulat (200 g)
3 porgandit (200 g)
1 dl pudruriisi
2 sl köögiviljapuljongikontsentraati (nn fondi)
0.5 tl musta pipart
1 kg hiina kapsast
3 dl vett
2 sl siirupit
1 tl kuivatatud punet
soola vajadusel
Serveerimiseks:pohlamoosi või -püreed
Prae hakkliha paksupõhjalises potis läbi. Lisa hakitud sibul ja viilutatud porgandid. Kuumuta paar minutit,
Lisa pudruriis ja prae veel paar minutit. Maitsesta köögiviljapuljongikontsentraadi ja pipraga.
Lõika kapsas ribadeks, lisa potti. Lisa vesi ja hauta kaanega potis umbes 30 minutit, aeg-ajalt segades.
Maitsesta lõpus siirupi, pune ja vajadusel soolaga.
Serveeri pohlapüree või -moosiga.
Retsept on soomlaste Pirkka.fi lehelt (Kiinankaalipata). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tegin täna seda ja väga maitsev on, soovitan!
Olen valmistanud, kuna nn. ehtsat kapsast parasjagu ei olnud aga just selle söögi isu oli. Igatahes üllatavalt maitsev tuli.
Tavaliselt teen ma kapsahautist ikka peakapsast, aga seekord hoopis nii. Kogused on mul rohkem tunde järgi, hakkliha panin poole rohkem näiteks, kapsast ei kaalunud.
Kasutaja Dagris jagas 2016. aastal foorumis sellist pilti:
Põnev, et sai riisi kohe roa sisse panna, ei pidanud lisandiks keetma. Kõik asjad korraga ühest pajast.
Hiina kapsa hautis hakklihaga
Kapsa-hakklihahautist võib vahelduseks teha ka hiina kapsast.