Kohvi panna cotta

Panna cotta on kuulus itaalia magustoit, mis tõlkes tähendab 'kuumutatud koort'. Siin on sellele maitseks lisatud kohvi, mis tarretudes kihistub eraldi. Kui serveerid magustoitu pokaali sees, jääb kohviželeekiht põhja, kui pöörad vormist välja, siis peale (nagu fotol).
Nami-Nami kasutas Caprissimo Fragrante ube (Brasiilia kohviubade segu, 80% araabika ja 20% robusta; saadaval Kohvisemu veebipoes).

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 lehte želatiinilehte

4 dl 35% rõõska koort

1,25 dl espressot või väga kanget kohvi

50-75 g (tumedat) muscovado suhkrut või fariinsuhkrut

näpuotsaga soola(helbeid)

Soovi korral:

konjakit või brändit või kohvilikööri

Valmistamine

Pane  želatiinilehed 5 minutiks külma vette pehmenema. 

Kuumuta väikeses potis rõõsk koor, kange kohv ja suhkur (ära keeda!). Kui suhkur on sulanud, siis tõsta pott tulelt. 

Pigista želatiinilehed kuivemaks, siis sega ühekaupa koore-kohvisegu hulka. Soovi korral lisa veidi konjakit/brändit/kohvilikööri.

Jaota segu väikestesse kohvitassidesse või pokaalidesse ja hoia 5 tundi kuni üleöö külmkapis.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Ents
postitatud 05.05.2009 13:05

Maitses hästi, aga kohvi vajus tarretudes põhja, s.t põhja tekkis tumedam kiht.

Tullia
postitatud 18.02.2010 19:29

Mulle maitses see panna cotta väga. See et kohv kihistus põhja, muutis magustoidu tõeliselt ilusaks.

Pille
postitatud 31.03.2022 22:07

Tullia saadetud foto:

Pilaja
postitatud 11.05.2010 11:16

lisasin veidi šokolaadilikööri. Tulemus maitses tõesti hästi. Kindlasti teen seda veel ja veel.

Pille
postitatud 31.03.2022 22:07

Pilaja saadetud foto:

BK
postitatud 09.04.2022 10:04

Väga ilus! ????

Põrnikas
postitatud 11.05.2010 11:20

Mõnus kreemine jäi, ja maitses ka igati hea.

Hexy
postitatud 01.03.2016 09:47

Väga maitsev panna cotta, serveerisime pohlamoosiga.