Mulgi kapsad

Tuntud Viljandimaa ehk mulgi roog hapukapsastest, sealihast ja kruupidest. (NB! "mulgikapsad" vs "Mulgi kapsad"). 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
2-3 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg hapukapsast

0.5-1 kg pekisemat läbikasvanud sealiha (nt seakülg või kaelakarbonaad)

200 g odrakruupe

5-6 dl vett

1 tl soola

soovi korral suhkrut

Valmistamine

Pane kapsad keedunõusse. Lisa väikesteks tükkideks lõigatud sealiha ja pestud kruubid. 

Lisa niipalju vett (umbes 5-6 dl), et toiduained oleksid kaetud. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel umbes 2-3 tundi, kuni kapsad, kruubid ja sealiha on pehmed. (Vajadusel lisa veel veidi vett).

NB! Segada pole vaja!

Valmis kapsad maitsesta soola ja suhkruga.

  • Mina kasutan terveid kruupe - jäävad hamba all mõnusamad, kui tangud.
  • Hapukapsast on parim Uus-Kongo talu oma.
LISA KOMMENTAAR

hexy
postitatud 22.05.2010 14:36

Ma pole kruupide sõber, aga need kapsad maitsesid mulle küll, natuke vähem kruupe paneks vast.

Dee
postitatud 25.11.2008 20:32

Pole nii pikka aega seda toitu teinud... Lausa keele viis alla!

Piret
postitatud 12.11.2012 22:35

Vaga maitsev tulemus oli. Laspsele ka meeldis, ja see on meie peres oluline!

Leida
postitatud 25.12.2012 16:47

väga maitsvat tulid. teen neid nüüd väga tihti

Kalla
postitatud 20.11.2015 00:53

Kas retseptis liiga palju odakruupe pole? Tegin ka ja mul oli 2kg kapsast ja kodus oli vaid 200g odakruupe alles ja lisasin selle kapsale ning lõpuks oli kruup kruupis kinni isegi 2 kg kapsa kohta.

Pille
postitatud 03.10.2016 09:52

Üks lemmikumaid talviseid roogi! Ajatu klassika :)