Kohupiimakorbid

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

250 ml piima

25 g presspärmi või 1 pakike kuivpärmi

0,5 tl soola

1 dl ehk 85 g suhkrut

500 g nisujahu

0,5 tl jahvatatud kardemoni

75 g toasooja pehmet võid

Täidis:

500 g kohupiima

2 muna

75 g suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

4 sl nisujahu

100 g seemneteta rosinaid soovi korral

Määrimiseks:

1 muna

Valmistamine

Sega tainakausis kuivained omavahel, siis sega juurde käesoe piim ja pehme või. Sõtku, kuni tainas kausi ja käte küljest lahti lööb. (Kui kasutad värsket pärmi, siis lahusta see väheses soojas piimas ja lisa kuivainetele). Kata tainakauss puhta köögiräti või toidukilega. Lase tuulevaikses soojas kohas kahekordseks kerkida.

Samal ajal sega täidiseained ühtlaseks.

Vormi tainast väikesed pallikesed ja tõsta suurte vahedega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kerkima.

Kui saiad on kerkinud, vajuta klaasi põhjaga nende keskele süvendid. Pane süvendisse täidis.

Pintselda tainaääred munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit või kuni korbid on kenasti kuldsed.

LISA KOMMENTAAR

murakamari
postitatud 30.01.2008 23:35

tainas sai mõnus, kuigi pärmikakohta väga vedel. aga ca selveri suuruseid korpe tuli lausa 36 tk - täidist aga jätkub vast 27-le. kui on väike pere ja meeldivad eriti kohupiimased korbid soovitan pool taigna annust teha.

marit
postitatud 26.01.2009 14:31

väga maitsvad, lisasin ka tainasse natuke rosinaid!

Hexy
postitatud 09.07.2010 13:46

Suht head.

trepike
postitatud 29.10.2011 18:26

Tainas tuli tõesti vedel. Mina lisasin ikka jahu juurde, et tuleks selline mõnus. Ja täidist tegin ka poole rohkem kui siin ette nähtud

misst
postitatud 30.03.2013 17:44

Olen paar korda juba selle retsepti järgi teinud korpe. Mõlemal korral pool tainakogust ja täidist nii nagu retseptis öeldud ja jäid väga maitsvad. Tainas jäi mõlemal korral suhteliselt vedel. Esimesel korral lisasin paar supilusikatäit juurde, aga nüüd teisel korral läks vähe rohkem. Muidu igati maitsvad ja tainas jäi väga pehme. Poolest tainakogusest saab umbes 15 korpi - mõni vähe suurem ning mõni pisem.

misst
postitatud 30.03.2013 18:41

Ja selline märkus veel ka: kui ahi ei küpseta päris ühtlaselt, siis soovitaks korpe küpsetada pigem 200 kraadi juures pöördõhul ja mõned minutid enne lõppu võib olla ka plaati keerata.

Ingrid
postitatud 29.06.2014 17:08

Täiesti geniaalsed korbid. Isegi pagariäri omad pole nii õhulised ja maitsvad.

A
postitatud 28.01.2015 16:51

Tegin täna neid. Taigent tuli ilusti 20 jagu.

inglike
postitatud 25.07.2015 02:29

taigen on super hea. korbid olid väga maitsvad

kats
postitatud 22.10.2015 18:49

Väga maitsvad. Aga kuna kohupiima oli kodus suurem kogus, siis tegin lausa topeltkordse koguse ja taigent ühekordse. Alguses tundus, et ehk sai katet palju. Tegelekult jagunes väga ilusti 27 taignast saanud korbi peale.

Lena
postitatud 22.10.2017 20:39

Tegin esimest korda kohupiimakorpe (vene keeles vatrushkad) - tulid väga maitsvad! Taigen kahjuks hästi ei kerkinud (pärm ilmselt veidi vana), ent ikkagist tegin 3x kohupiimakoguse siinseid kommentaare hoiatuseks võttes ja ka rosinaid sai kõvasti rohkem pandud. Kulus täpselt ära! Kui oleks taigen kerkinud hästi, oleks rohkemgi kulunud. Kohupiima asemel läks kaubaks küll ricotta ja margariini asemel või. Kardemoni panin kah heldemalt. Ääretult maitsvad ja jagus 15-le inimesele matsumiseks pühapäeva õhtusse. Suurepärane!

Lena
postitatud 29.10.2017 20:35

Ja seekord tegin 1/2 taignakogust (kerkis kenasti), aga täidist kulus ikka x2 võrreldes retseptiga;) Niiet, varuge kohupiimaa!;))

B
postitatud 05.01.2018 14:42

Mul on ainult kuivpärm saadaval kui palju peaks seda panema ja kas kuivpärmiga tuleb tainast natuke teistmoodi ka teha?

K
postitatud 31.03.2018 14:56

Sama küsimus! Kui soovib kuivpärmiga, siis kuidas toimida? Ette tänades!

Pille
postitatud 10.04.2020 09:31

Kuivpärm segatakse jahu hulka lihtsalt!

Jane
postitatud 04.05.2020 10:37

Jah, tegin ka kuivpärmiga. Lisasin kuivainetega ja piima soendasin veidi käesooja soojemaks.

KoduKokkaja
postitatud 02.07.2018 16:02

Mina tegin kahekordse täidise sellele taignale ja üleks, et natuke väheks jäi. Järgmine kord teen poole taginast sellele tÄidisele et oleks ikka mõnusalt palju kohupiima. Muidu on absoluutselt imelised korbid.