Grillitud veiseliha koriandrikastmega

Koreahõnguline retsept - grillitud veiselihasteigid koriandrikastmega

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 lõiku taist veiseliha (a 375 g)

Marinaad:

1,5 dl sojakastet

4 sl poolkuiva šerrit

3 sl suhkrut

1-2 purustatud küüslauguküünt

1 sl aasia seesamiõli

1 tl gochugaru või tavalisi tšillihelbeid

Koriandrikaste:

2 dl hakitud värsket koriandrit (sh juured ja varred)

1 sl värsket laimi mahla

0,5 dl oliiviõli või muud mahedamaitselist õli

3 sl sojakastet

0,5 tl seesamiõli

1 väike purustatud küüslauguküüs

1 hakitud või viilutatud pikk (c 10 cm) punane tšilli soovi korral

0.5 tl hakitud värsket habanero või serrano tšillit soovi korral

Valmistamine

Sega marinaadiained omavahel. Kui suhkur on lahustunud, lisa veiseliha. Sega, nii et liha on marinaadiga kaetud. Lase tund aega maitsestuda, lihatükke 1 kord marinaadis keerates.

Pane grill kuumenema. Sega koriandrikastme ained omavahel. Kui söed on keskmiselt tulised (st suudad hoida kätt 3-4 sekundit umbes 15 cm kaugusel sütest), siis aseta lihalõigud kergelt õlitatud grillrestile ning küpseta 3-4 minutit mõlemalt poolt poolküpsenud e. nn 'medium-rare' liha jaoks (kokku 6-8 minutit).

Lase lihalõikudel 5 minutit lõikelaual puhata. Lõika ristikiudu 2 cm viiludeks. Vala koriandrikaste lihalõikudele.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet. 

Loe veel:

Inspiratsioon: Epicurious.com. Retsepti timmis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 11.05.2019 19:51

Kõik sööjad kiitsid! Ka need, kes koriandrit ei armasta :P

Martiina
postitatud 12.05.2019 07:37

Oi, oi, kui maitsev see oli!!! Väga hea retsept, väga maitsev liha!

Pille
postitatud 13.05.2019 12:08

Näeb imeliselt ahvatlev välja!