Pistaatsiabaklava

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g suhkrut

2 dl vett

1 kaneelikoor

400 g peenelt hakitud pistaatsiapähkleid

50 g demerara pruuni suhkrut

1 tl jahvatatud kaneeli

näpuotsaga jahvatatud nelki

200 g filo-tainast

100 g sulatatud võid

Valmistamine

Pane kristallsuhkur, vesi ja kaneelikoor potti. Kuumuta tasasel tulel, kuni suhkur on sulanud. Keeda 5 minutit, kuni saad siirupi. Lase jahtuda.

Sega pistaatsiapähklid, demerara suhkur, jahvatatud kaneel ja nelk köögikombainis ühtlaseks pastaks.

Võta 20x30 cm ahjuvorm ning aseta põhjale leht filotainast. Määri sulavõiga, tõsta peale teine tainakiht. Puista peale pähklisegu ning 2 sl siirupit. Tee nii veel paar kihti. (Jäta 0,75 dl siirupit alles).

Pane baklava 160-kraadisesse ahju ning küpseta 30 minutit.

Lõika baklava ruutudeks. Nirista peale ülejäänud siirup ning puista üle pähklitega.

Serveeri soojalt (nt jäätisega).

Retsept on briti ajakirjast Family Circle (September 2001, Pistachio Baklava)

LISA KOMMENTAAR