200 g suhkrut
2 dl vett
400 g peenelt hakitud pistaatsiapähkleid
50 g demerara pruuni suhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
näpuotsaga jahvatatud nelki
200 g filo-tainast
100 g sulatatud võid
Pane kristallsuhkur, vesi ja kaneelikoor potti. Kuumuta tasasel tulel, kuni suhkur on sulanud. Keeda 5 minutit, kuni saad siirupi. Lase jahtuda.
Sega pistaatsiapähklid, demerara suhkur, jahvatatud kaneel ja nelk köögikombainis ühtlaseks pastaks.
Võta 20x30 cm ahjuvorm ning aseta põhjale leht filotainast. Määri sulavõiga, tõsta peale teine tainakiht. Puista peale pähklisegu ning 2 sl siirupit. Tee nii veel paar kihti. (Jäta 0,75 dl siirupit alles).
Pane baklava 160-kraadisesse ahju ning küpseta 30 minutit.
Lõika baklava ruutudeks. Nirista peale ülejäänud siirup ning puista üle pähklitega.
Serveeri soojalt (nt jäätisega).
Retsept on briti ajakirjast Family Circle (September 2001, Pistachio Baklava)
Pistaatsiabaklava