Neerud sibulakastmes

Peeter Kardi retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g veiseneeru

vett

60 g võid

1 sl nisujahu

4 dl lihapuljongit

1 suur sibul

600 g kartulit

3-4 hapukurki

loorberit

paar tera musta pipart

soola

värsket peterselli või tilli

Valmistamine

Puhasta neerud rasvast ja kelmest. Pane külma veega keema ja kupata mõni minut. Vala vesi ära. Lisa uus värske vesi ja keeda veel kuni tund aega.
Kastme valmistamiseks kuumuta jahu 1 sl võiga kuldpruuniks. Sega juurde lihapuljong või neerude keeduvesi. Kuumuta pidevalt segades nõrgal tulel kuni 10 minutit.

Lõika keedetud neerud õhukesteks viiludeks ja sega võis kergelt kuumutatud hakitud sibulaga. Prae veel 2-3 minutit ja tõsta madalasse keedunõusse.

Lisa juurde kergelt praetud kartuliviilud, kooritud hapukurgilõigud, loorberileht ja mõni tera pipart. Vala peale kurnatud kaste. Kata pott kaanega ja hauta tasasel kuumusel kuni pool tundi. Serveerimisel puista peale hakitud maitserohelist.

NB! Samal moel võib valmistada ka seaneere, kuid neid ei pea eelnevalt kupatama-keetma, vaid võib kohe toorelt praadida.

Peeter Kardi retsept ilmus ajalehes "Postimees Extra" (23.1.1999, "Köögikiri: Toite rupskitest") Pildi tegi kasutaja HEXY.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 13.10.2015 22:33

Mulle maitses, üllatavalt hea oli. Kasutasin sea neere.