Feta-arbuusisalat kõrvitsaseemnetega

Seda salatit serveeritakse palsamäädikasiirupiga.

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Siirup:

1 dl palsamiäädikat

85 g suhkrut (u 1 dl)

Salat:

0.5 dl puhastatud kõrvitsaseemneid (nt Germund)

1 väike arbuus

200 g fetajuustu

Kaunistuseks:

värsket münti või basiilikut

Valmistamine

Sega palsamiäädikas ja suhkur väikeses potis. Kuumuta keemiseni ning keeda tugeval tulel minut aega. Kalla saadud siirup kaussi ja lase jahtuda.

Alternatiiv: kasuta Felix balsamico kastet

Rösti kõrvitsaseemneid kuival mõõdukalt kuumal pannil umbes 2 minutit. Lase jahtuda.

Lõika fetajuust ja arbuus kuubikuteks ning aseta madalale vaagnale.

Kalla peale veidi palsamiäädikasiirupit ning puista peale röstitud kõrvitsaseemned. Kaunista mündi- või basiilikulehtedega.

Serveeri ülejäänud siirup väikeses kannus kastmena.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare. Keraamika: Tõnis Kriisa

LISA KOMMENTAAR

kajakas
postitatud 04.08.2008 16:18

hästi hea salat tuli, soovitan. kaste on suisa imeline :)

Hexy
postitatud 09.07.2010 14:24

Päris maitsev.

Piret S.
postitatud 16.08.2010 12:00

Tegin eile külalistele seda toredat salatit - kõik kiitsid:)

Hexy
postitatud 14.07.2016 23:09

Mõnus õhtusöök!

Kaare
postitatud 24.08.2017 17:24

Mul õnnestus esimene siirup kukekommiks keeta. Jahtunult ei saanud lusikatki potist kätte :) Keetsin vist kauem kui minuti :P Hea värske salat muidu!