Feta-arbuusisalat kõrvitsaseemnetega

Seda salatit serveeritakse palsamäädikasiirupiga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Siirup:

1 dl palsamiäädikat

85 g suhkrut (u 1 dl)

Salat:

0.5 dl puhastatud kõrvitsaseemneid (nt Germund)

1 väike arbuus

200 g fetajuustu

Kaunistuseks:

värsket münti või tk basiilikut

Valmistamine

Sega palsamiäädikas ja suhkur väikeses potis. Kuumuta keemiseni ning keeda tugeval tulel minut aega. Kalla saadud siirup kaussi ja lase jahtuda.
Rösti kõrvitsaseemneid kuival mõõdukalt kuumal pannil umbes 2 minutit. Lase jahtuda.
Lõika fetajuust ja arbuus kuubikuteks ning aseta madalale vaagnale.
Kalla peale veidi palsamiäädikasiirupit ning puista peale röstitud kõrvitsaseemned. Kaunista mündi- või basiilikulehtedega.

Serveeri ülejäänud siirup väikeses kannus kastmena.

LISA KOMMENTAAR

kajakas
postitatud 04.08.2008 16:18

hästi hea salat tuli, soovitan. kaste on suisa imeline :)

Hexy
postitatud 09.07.2010 14:24

Päris maitsev.

Piret S.
postitatud 16.08.2010 12:00

Tegin eile külalistele seda toredat salatit - kõik kiitsid:)

Pille
postitatud 20.07.2014 13:13

5500