Pähkli-iiriseampsud

Üks tore suupiste pühadeperioodiks.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

pekani- või kreeka pähkleid

iiriseid

tumedat šokolaadi

soovi korral soolahelbeid

Valmistamine

Eemalda iirisekommid paberitest. Vali välja terved pähklipoolikud.

Võta iga pähkliampsu jaoks kaks pähklipoolikut ja üks iirisekomm. Veereta iirist veidi käte vahel, et muuta ta pallikeseks. Aseta pallike kahe pähklipoole vahele ja suru kokku - pähklid jäävad iirise külge. Korda sama kõikide pähklite ja iiristega.

Sulata ja tempereeri tume šokolaad. Kasta pähkli-iirisepallikesed tumedasse šokolaadi, seejärel aseta küpsetuspaberiga kaetud alusele. Kui soovid kasutada soolahelbeid, raputa need nüüd kommikeste peale, et sool šokolaadi külge kinni jääks. Lase pähklikommidel tahkuda.

NB! Pähkli-iiriseampsud sobivad kenaks kingituseks, kui pakid nad armsasse isetehtud karbikesse - õpetust vaata siit!

Idee, teostus ja foto: Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Karin Jaano
postitatud 12.12.2015 20:01

Huvitav millist iirist peaks kasutama?

Sasha
posted on 12.12.2015 20:56

Ma arvan, et seda pehmet. Kui võtta need kõvad, sitked iirised, on komme pärast paha süüa.

Martiina
posted on 15.12.2015 20:35

Kasutasin Kalevi pisikesi iiriseid, neid venivamaid (oranzi paberiga), jäid väga mõnusad (need siis fotodel ka). Usun, et plaadiiiris sobiks ka (müüakse u 200g plaatidena, Eesti toode).