Ahjuporgandid mee ja sinepiga

Tore köögiviljaroog, mis sobib hästi näiteks ka traditsioonilise jõuluprae kõrvale.
 

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
tund aega
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg porgandeid

2 sl rapsi- või oliiviõli

4 sl vedelat mett

2 sl teralist sinepit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 220 kraadini.

Koori porgandid. Lõika esmalt u 5 cm juppideks, siis pikuti pooleks või neljaks (väiksemad porgandid võid terveks jätta).

Sega ahjupannil õli, mesi ja sinep, maitsesta soola-pipraga. Lisa porgandid ja sega korralikult läbi.

Aseta ahjupannile ning küpseta 220-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni porgandid on küpsed ja kuldsed.

Ilusa pildi tegi Juta Kübarsepp ajakirja Kodu & Aed 2014. a. detsembrinumbri jaoks.

LISA KOMMENTAAR

Egle Vilter
postitatud 29.02.2016 21:50

Väga hea. Sai just rostbiifi kõrvale tehtud.

Reili
postitatud 26.03.2016 12:59

Tere! Mul ei ole teralist sinepit, kas tavalist kanget on 2 sl liialt palju? Ise ei ole teralist maitsenud, milline on selle kangus võrreldes tavalise sinepiga? tavaline on kangem? peaks ju olema? :)

Pille
postitatud 26.03.2016 13:41

Reili, võta tõesti vähem, alustuseks 1 kuhjaga sl.

Sonera
postitatud 22.07.2017 22:59

Porgandid kadusid nagu tina tuhka :) Mul ei olnud teralist sinepit kuid panin Pille soovituse järgi kuhjaga tavalist ja oli täitsa OK. Natikene lisasin chillijahu ja õli panin ka poole rohkem. Maitseasi!

Hexy
postitatud 20.11.2018 15:30

Mõnusad porgandid!