3 sl võid
1 sibul
1 suurem kaalikas
1 l köögiviljapuljongit
4 dl 10% rõõska koort
2 tl suitsutatud paprika pulbrit
1 tl jahvatatud musta või valget pipart
maitse järgi soola
Haki sibul ja sellerivarred jämedalt. Koori kaalikas, tükelda.
Sulata või suures potis tasasel tulel. Lisa sibul ja seller ning maitsesta julgelt soolaga. Kuumuta aeg-ajalt segades umbes 5 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Ära pruunista!
Lisa kaalikas ja puljong. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning keeda tasasel tulel umbes 30 minutit, kuni kaalikas on täiesti pehme (küpsust kontrolli kahvliga torkides).
Lisa potti rõõsk koor, suitsutatud paprika pulber ja maitse järgi pipart. Sega läbi. Lase supil veidi jahtuda, siis püreesta kannmikseris või sauseguriga siidiseks. Timmi maitse soola-pipraga parajaks ja serveeri.
Mugandatud Chow.com lehelt. Nami-Nami versioon ilmus ajakirja Kodu&Aed 2015. a. märtsinumbris. Ilusa pildi tegi Juta Kübarsepp.
tegin just seda täna ja väga hea sai!! soovitan teistele ka!
Mis vahe on suitsutatud paprikal ja tavalisel paprika pulbril? Poes oli ainult tavaline santa maria paprika pulber. Sobib ju küll? :)
Ikka sobib, Kerttu! Lihtsalt sellel pole seda _eriliselt_ mõnusat suitsumekki :) Lõuna-Hispaanias tehakse - paprikad suitsutatakse aeglaselt enne kuivatamist-jahvatamist - tulemuseks ongi suitsutatud paprika pulber.
"Joogiks sobib siia kõrvale mõni kergelt humalane pale ale-tüüpi õli." Vahva trükiviga ;)
Sai ka täna tehtud, väga hea supp! 2kg kaalika jaoks aga 2L puljongit!
Kaalikasupp suitsutatud paprikaga
Siidine ja elegantne bisque-laadne püreesupp suitsutatud paprika pulbriga. Joogiks sobib siia kõrvale mõni kergelt humalane pale ale-tüüpi õlu.