Ricciarelli, hõrgud Siena mandliküpsised

Krõbedad Amaretto mandliküpsised on Itaalia köögi fännidele üsna tuttavad, aga siin on pehmed ja veidi vintsked mandliküpsised Siena linnast. Maitsevad nagu martsipan ja magusad küpsised maitsevad kõige paremini tassi kange kohvi või tee kõrvale. Toskaanas süüakse neid peamiselt jõulude ajal ja siis koos Vin Santo dessertveiniga.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

300 g jahvatatud kooritud mandleid või mandlijahu

100 g tuhksuhkrut

280 g peensuhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

1 apelsini riivitud koor

2 munavalget

2 tl mandliessentsi soovi korral

Lisaks:

tuhksuhkrut

Joogisoovitus:

Vin Santo veini

Valmistamine

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.

Sega mandlijahu, peen- ja tuhksuhkur, küpsetuspulber, sool ja riivitud apelsinikoor kausis omavahel.

Vahusta munavalged pehmetipuliseks vahuks, siis sega mandlisegu hulka. Sega, kuni saad ühtlase kleepuva massi. (Kui kasutad mandliekstrakti, siis sega see nüüd hulka).

Võta teelusikaga umbes 20-30grammised tainaportsud, vormi ovaalseteks veidi lapikuteks pätsideks. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes küpsiste vahele veidi laienemisruumi.

Kui kõik küpsised on ahjuplaadile laotud, siis sõelu peale veel tuhksuhkrut. Lase 1-3 tundi toatemperatuuril kuivada (mida suuremad küpsised, seda kauem võiksid nad kuivada).

Küpseta 150-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni küpsised on servadest veidi kuldsed ja kõvenenud. Seest peavad küpsised pehmeks jääma!

Lase täielikult jahtuda, siis hoia kinnises karbis, kus küpsised säilivad kenasti umbes nädala.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 28.01.2018 15:19

Väga hõrgud ja mõnusad küpsised, mida esmakordselt sõimegi Sienas ja mida oleme pärast seda korduvalt kodus küpsetanud.

Epp Viires
postitatud 18.02.2019 13:18

Ooohhhh!!!!!!!! Küll on head ja maitsvad küpsetised!!!!