Kanapuljongi keetmine

Gordon Ramsay juhised klassikalise kanapuljongi keetmiseks. Kui vähegi võimalik, kasuta supikana - see keeb küll kauem, aga annab supile ehedama maitse.

Kogus
1,5 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

1 suur porgand

1 sibul

2 sellerivart

1 porru

1 loorberileht

1 tüümianioks

3 küüslauguküünt

3 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 kg kanakonte

2 l külma vett

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta õli suures supipotis. Lisa jämedalt hakitud porgand, sibul, seller ja porru, samuit maitseroheline ja kooritud küüslauguküüned. Prae keskmisel kuumusel, aeg-ajalt segades, kuni köögiviljad on kuldsed.

Lisa hulka tomatipüree ning kuumuta veel minut aega. 

Lisa kanakondid ning külm vesi - vesi peaks kanakondid katma. Maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keemiseni, koori pinnale tekkiv vaht. Alanda kuumust ja hauta tund aega. 

Jata kanaleem paariks minutiks seisma, et koostisained põhja vajuksid. Siis kurna leem läbi peene sõela. Tõsta jahtuma ja külma või sügavkülmuta sobivate portsjonitena.

Värskelt keedetud kanaleem säilib 5 päeva; sügavkülmas kuni 3 kuud. 

LISA KOMMENTAAR