Ahjus küpsetatud kapsaviilud

ehk kapsasteigid. Sobivad pea kõikide dieetide puhul (gluteenivaba, Paleo, LCHF, vegan). Minu jaoks olid need üllatavalt maitsvad, annab "kapsa närimisele" hoopis uue tähenduse :)

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

terve kapsapea

oliiviõli

hakitud küüslauku

soola ja musta pipart

Valmistamine

Otsi võimalikult kompaktne kapsapea. Eemalda välimised suured lehed. Lõika kapsapea vertikaalselt umbes 1 cm paksusteks viiludeks (ehk nii-öelda ülalt alla). 

Laota ahjuplaadile. Puista peale veidi hakitud küüslauku, siis nirista üle oliiviõliga ja maitsesta soola-pipraga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25-30 minutit, kuni kapsaviilud on pealt kergelt kuldsed. 

Nüüd keera kapsaviilud spaatli abil ettevaatlikult ringi. Piserda peale oliiviõli, maitsesta küüslaugu, soola ja pipraga. Küpseta veel 25-30 minutit. Kapsad peaksid olema täitsa pehmeks küpsenud ja servadest kenasti kuldpruunid - vaid siis on neid mõnus süüa!  

Serveeri niisama või lisandina. 

Algidee: Everyday Maven toidublogi (USA)

LISA KOMMENTAAR

Katharina T @ FB
postitatud 16.11.2013 12:28

Järgi proovitud! Mulle väga maitses, aga lapsed tegid imelikke nägusid ja keeldusid söömast ;)

Annika Kits
postitatud 16.11.2013 20:12

Väga hea retsept, peaksapse tegemiseks ongi alati liiga vähe ideid, mulle maitses, kergelt kyyslaugune, lihtne teha ka muidugi.

Erka
postitatud 17.11.2013 14:33

Viimase peal küpsekapsas!!!!! Kohe väga maitses! :)

sirje
postitatud 19.11.2013 18:43

Tänusõnad, tegin sama juhise järgi juurselleri lõike.

Age S @ FB
postitatud 23.01.2014 21:21

Tegin neid küpsetatud kapsaviile. Väga head olid!!! Eriti mõnusad ja karamellise maitsega olid just kapsaviilude ääred, need mis natuke liigselt pruunid tundusid. Kuna mul olid lisandiks küüslaugused lihapallid kastmes, siis kapsale raputasin peale ainult Herbamare ürdisoola.

Akaatsia
postitatud 26.01.2014 11:54

Super head. Mehed nõudsid lisa :)