Rabe kapsa-sibulapirukas

Muretainapõhjal pirukas, mille täidisesse on lisatud maitseks veidi karripulbrit.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

2 dl nisujahu

50 g võid

0.5 sl vett

0.25 tl soola

Täidis:

1 tk sibulat

2 dl riivitud kapsast

võid

0.5-1 tl karripulbrit

0.5 tl soola

1-2 tk muna

1-2 dl piima

Valmistamine

Sega jahust, rasvainest, soolast ja veest kiiresti ühtlane tainas. Suru tainas madalaservalise vormi põhjale ja servadele.
Küpseta 15 minutit 200-kraadises ahjus.
Hauta sibula-kapsasegu väheses võis, maitsesta karri ja soolaga.
Kalla täidis vormi ja peale vala munapiim. Munapiima peaks olema nii palju, et paistaks pealmise sibula-kapsakihi alt.
Pane vorm uuesti ahju ja küpseta veel 20 minutit.

Pildi tegi LIILIA.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 23.02.2011 09:02

Taignasse lisasin vett umbe 1 spl täie juurde, 0,5 sl ei hahaknud tainas veel kokku. Karri asemel kasutasin vürtsköömenit ja lisasin ka kukeseeni. Pirukas oli maitsev nagu alati.

Kirsike
postitatud 22.02.2011 14:27

See pirukas oli palju aastaid tagasi täielik hitt meil. Teengi kohe täna uuesti :)

liilia
postitatud 09.03.2011 16:39

väga mõnus ja nii soojalt kui ka külmalt. kasutasin põhjas pooleks tavalist- ja täisteranisujahu.

Maria
postitatud 02.05.2012 16:11

Tegin taigna natuke teistsuguse, panin kaerahelbeid ja riivitud porgandit sisse, jagu seega vähem. Väga maitses, just karri andis hea maigu - järgmine kord panen julgemaltki :)