Estri suvine kartulisalat

Selle retsepti andis mulle paar aastat tagasi tuntud õppejõud ja koolitaja Ester Eomois, kes seda suvisel ajal oma Noarootsi suvekodus suitsuliha kõrvale serveerib. 
 

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg väiksemaid varajasi kartuleid

500 g fetaki juustu

250 g kirsstomateid

paar oksa värsket basiilikut

purustatud musta pipart

Valmistamine

Pese väikesed varajased kartulid hoolega puhtaks (võimaluse korral kraabi harjaga ka koor maha), siis keeda soolaga maitsestatud vees küpseks. 

Samal ajal hõõru fetaki-juust suures kausis pehmemaks. Kui kartulid on küpsed, siis nõruta hoolega, lisa kaussi. Sega kartulid fetajuustuga korralikult läbi, siis sega õrnalt juurde väikesed kirsstomatid ning basiilikulehed.

Maitsesta pipraga, sega läbi ja serveeri. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

merle
postitatud 12.07.2013 19:11

mulle meeldib õliga,puhaste maitsetega (ja väimusega)kartulisalat rohkem,näit.kuumade värskete katulitega sidrunikoor ja mahl+tomat,oliivid,ürdid (+kana,kala). feta juust koos tomatiga ka meeldib,kartuliga kokku ei sega

Pille
postitatud 16.07.2013 12:00

Ma olen seda salatit nüüd paar korda veel teinud ja sellised mõtted on :) Kui Su kartulid ei ole just OTSE suvila peenramaalt võetud, siis ma pigem ikka kooriks need peale keetmist ära. See nõuab sepa käsi, sest kartulid peavad fetajuustuga segades kuumad olema, aga enamasti on nende varajaste kartulite koorimine üsna lihtne. Kindlasti kasuta seda pehmemat fetajuustu (nt Fitaki), see sulab mõnusalt ära. Arla Apetinal on pehme see oranžikas pakk, aga seda pigem ei soovita, sisaldab miskipärast (=soodsam hind!) palmirasva, mida pole siin küll vaja.

Margit K @ FB
postitatud 16.07.2014 17:01

tehtud korduvalt ja väga hea :)

OlgaKa
postitatud 21.07.2014 15:04

Mulle väga-väga meeldis kartuli ja feta kooslus! Ise lisasin ka küüslauku ja rohkem maitserohelist :)

PilleRiin
postitatud 09.07.2015 19:10

kartulid turult, nühkisin enne korralikult puhtaks, lahtine koor tuli ära. keedetud kartulid purustasin kausis kahvliküljega pisemaks. juustu pidanuks enne väiksemaks tükeldama, kausis oli suht ebamugav suure tükiga jännata. kuna tomatid ei olnud ka kõige pisemad, lõikasin neljaks. basiilikut ei olnud, aga ohtralt rohelist sibulat sobis väga hästi.

Fre
postitatud 07.07.2017 10:56

Ma just ükspäev tegin, endiselt hea.

AndresR
postitatud 17.06.2020 13:11

Maitsev, naine ka kiitis!

AK
postitatud 19.07.2023 17:49

Meeldib. Ise lisasin arbuusi.