Veisesabaraguu

Prantsusepärane veisesabahautis, mida võiks serveerida kartuli- või juurselleripüreega.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg tükeldatud härja-, veise- või lehmasaba

2-3 sl õli

5 dl keeva vett

paar oksa värsket peterselli

paar oksa värsket tüümiani e. aed-liivateed

1 loorberileht

3-4 tera musta pipart

3-4 tera vürtspipart

soola

Valmistamine

Maitsesta sabatükid soolaga. Kuumuta paksupõhjalises suures potis õli, pruunista sabatükid ümberringi kuldseks.

Lisa potti kuum vesi, maitseürdid, pipra- ja vürtsiterad. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega. Hauta tasasel tulel 3-4 tundi, kuni liha kontidelt kergest lahti tuleb. 

Võta pott tulelt, lase jahtuda. Eemalda liha luudelt.

Koori keeduleemelt jahtunud rasv. Pane puhastatud lihatükid uuesti pott ning kuumuta veel tund-kaks, kuni raguu on paksenenud. Maitsesta soola-pipraga ning serveeri kartuli- või juurselleripüreega (fotol).

Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2014. a. jaanuarinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Annika
postitatud 01.11.2012 20:49

Väga maitsev (kuigi veis oli vist väga vana ja jäi kohati sooniline, oleks vöibolla pidanud parema eeltöö tegema ja pealmisi kelmeid eelnevalt ära löikama, aga maitse väga hea) sobis töesti väga hästi selleripyreega.