Kakao (kakaopulber, kakaojook, kakaooad)

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2012-11-25 21:00:12
Kopeerin siia ka:
Fre:
Misasi on vähendatud rasvasisaldusega kakaopulber? (Vilma oma). Kas see on pmst ikka samasugune tavaline kakaopulber nagu Fazeri oma (meil lihtsalt elukohajärgses poes Fazeri oma polnud) või on see üldse mingi teine asi? Vähendatud rasvasisaldus ja rasvavaba kõlavad iseenesest suht ebausaldusväärselt...
Zapxpxau:
Arvan, et see on selline pulber kus kakaomassist on pea kogu kakaovõi eemaldatud (tavaliselt jääb midagi ikkagi alles). Ehk siis nad saavad rohkem toorainet sellest kakaomassist, ja raha saavad ka rohkem ja reklaamivad siis veel eriti tervislikuks :D Broma meetodil saab rohkem kakaovõid kätte kui nn. hollandi meetodiga, aga ma ei tea öelda kas see "vähendatud" viitab Broma meetodile või hoopis sellele, et on kasutatud mõnda kemikaali, et maksimumkogus kakaovõid eemaldada. Ärisaladus vist. Kui ma kujutlusvõime tööle panen, siis suudan välja pakkuda veelgi "huvitavamaid" ideid kuidas saada eriti lahjat kakaod. Muidu, Broma meetodil valmistatud kakao peaks olema intensiivsema maitsega ja ka sisaldama rohkem kasulikke aineid kui too Ameerikas populaarne hollandi meetodil valmistatud kakaopulber. Edit: Suutsin leida rohkem infot. "A solvent extraction process can be used to extract butter from the cake residue left after the expeller process, this type of butter must be refined." "In general, the techniques involve solvent extraction of cocoa fat from cocoa mass, to achieve a desirable cocoa butter and low-fat cocoa powder." Ehk siis kui kakaomass on juba pressist läbi käinud ning tavaline kogus kakavõid eemaldatud, on võimalik mingite lahustite abil sellest pressile jäänud "kakaokoogist" veel võid eemaldada. Teine lahustimeetod käib üldse ilma pressi ja kuumutamiseta. Link. Kokkuvõtteks, vähendatud rasvasisaldusega kakao ei ole toredam kui tavaline ja on pigem hoopis mitte-nii-tore.
Fre:
Aitäh, Zapxpxau, katsun siis edaspidi mõistliku kakaopulbri mõistlikke varusid kodus pidada, et ei peaks vähendatud rasvasisaldusega imejama tarbima. Kusjuures ma veel imestasin muuseas et miks teine sama retsepti järgi tehtud brownietegu esimesest maitse poolest nii erinev tundus, nüüd võib selle 100 gr kakaopulbri süüks ajada.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2015-01-14 13:02:29
Veel üks väike ingliskeelne ülevaade internetiavarustest: CACAO / COCOA POWDER NOTES: There are 3 main types of cocoa. 1 Dutch processed 2 Natural 3 Raw Cocoa is what the beans are called once they have been cleaned, roasted and ground – Dutch processed neutralises the acidity and gives a darker look and rich smooth flavour. Great in baked chocolate cakes for its richer flavour. Natural cocoa is just roasted then ground into a powder and is lighter in colour. Raw Cacao is the same bean but still in the raw state, uncooked and unprocessed – high nutrient quality. They all have their purpose in cooking and what you use depends on the final result and flavour you want to achieve.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 >