Kiire kanaroog Dijoni sinepiga

Kiirestivalmiv suvine roog. Serveeri nt vinegrettkastmega segatud vesikressilehtedega.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit + 1 tund marinaadis + 25 minutit ahjus
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 sl Dijoni sinepit

2 sidruni mahl ja riivitud koor

3 purustatud küüslauguküünt

2 tl paprikapulbrit

6 väiksemat kanafileed

oliiviõli ahjuplaadi määrimiseks

Valmistamine

Sega sinep, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl, purustatud küüslauk ja paprikapulber omavahel. Hõõru saadud segu kanafileedele ning lase vähemalt tund aega maitsestuda.

Määri ahjuplaat kergelt õliga, aseta kanafileed ahjuplaadile ning küpseta 180-kraadises ahjus 25 minutit.

Retsept on Joanne Harrise & Fran Warde raamatust "The French Market: More recipes from a French Kitchen", pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Tiramiiiisu
postitatud 14.06.2010 12:20

Oleksin isegi ainult sinepiga teinud ja paprikapulbri ära jätnud (kuna ma seda väga ei armasta). Aga igati maitsev roog, küpsetasin ahjus küpsetuskotis, seega kanafilee jäi väga mahlane ja mõnus.

Domori
postitatud 29.03.2012 19:33

Lihtne ja maitsev kiire marinaad kanale. Kasutasin magusat paprikat, oleks võinud panna ka natuke teravamat, oleks olnud veidi tulisem. Retsepti võiks lisada ka soola. Lisasin enne ahjupanekut ühele poolele, tegelikult oleks võinud rohkemgi olla ja ma söön pigem vähesoolaseid toite, st kana oli natuke mage. Muidu väga hea ja mahlane.

Pille
postitatud 16.06.2016 11:00

Domori tehtud pilt:

Pille
postitatud 04.06.2024 10:16

Domori pilt ka:

Brita
postitatud 18.12.2012 12:22

Kiire ja maitsev. Olen seda korduvalt teinud. Ajapikku olen kohandanud retsepti. Lisasin marinaadile soola ja kasutan meesinepit. Lisaks asetseb kana rucola padjal. Super hea söök pühapäevaseks lõunaks.

Ann
postitatud 24.05.2015 22:18

Lasin kanal päris mitu tundi marineeruda ja küpsetasin ahjukotis. Lihal oli sidrunine mekk ja pehme tekstuur. Kõige tähtsam, et mehel meeldis. Siis võib teinegi kord sama teha.