6 sl Dijoni sinepit
2 sidruni mahl ja riivitud koor
3 purustatud küüslauguküünt
2 tl paprikapulbrit
6 väiksemat kanafileed
oliiviõli ahjuplaadi määrimiseks
Sega sinep, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl, purustatud küüslauk ja paprikapulber omavahel. Hõõru saadud segu kanafileedele ning lase vähemalt tund aega maitsestuda.

Määri ahjuplaat kergelt õliga, aseta kanafileed ahjuplaadile ning küpseta 180-kraadises ahjus 25 minutit.
Retsept on Joanne Harrise & Fran Warde raamatust "The French Market: More recipes from a French Kitchen", pildi tegi Juta Kübarsepp.
Oleksin isegi ainult sinepiga teinud ja paprikapulbri ära jätnud (kuna ma seda väga ei armasta). Aga igati maitsev roog, küpsetasin ahjus küpsetuskotis, seega kanafilee jäi väga mahlane ja mõnus.
Lihtne ja maitsev kiire marinaad kanale. Kasutasin magusat paprikat, oleks võinud panna ka natuke teravamat, oleks olnud veidi tulisem. Retsepti võiks lisada ka soola. Lisasin enne ahjupanekut ühele poolele, tegelikult oleks võinud rohkemgi olla ja ma söön pigem vähesoolaseid toite, st kana oli natuke mage. Muidu väga hea ja mahlane.
Kiire ja maitsev. Olen seda korduvalt teinud. Ajapikku olen kohandanud retsepti. Lisasin marinaadile soola ja kasutan meesinepit. Lisaks asetseb kana rucola padjal. Super hea söök pühapäevaseks lõunaks.
Lasin kanal päris mitu tundi marineeruda ja küpsetasin ahjukotis. Lihal oli sidrunine mekk ja pehme tekstuur. Kõige tähtsam, et mehel meeldis. Siis võib teinegi kord sama teha.
Kiire kanaroog Dijoni sinepiga
Kiirestivalmiv suvine roog. Serveeri nt vinegrettkastmega segatud vesikressilehtedega.