Köömnekeeks

Lihtne hapupiimakeeks, millele köömned lisavad huvitava maitsenüansi. Muide - köömnekeeks oli me vanaemade laual üsna tihti.

Kogus
10 kuni 12 viilu
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

180 g toasooja pehmet võid

170 g suhkrut (2 dl)

2 suurt muna

250 g nisujahu (u 4 dl)

1 tl küpsetuspulbrit

soola

1.5-2 sl MEIRA köömneid

2 dl hapupiima või keefirit

Valmistamine

Klopi toasoe või suhkruga vahule, lisa ükshaaval vahustades munad. Sega juurde hapupiim.

Sega jahu, küpsetuspulber, sool ja köömned omavahel, siis sega muna-hapupiimasegu hulka.

Kalla tainas võitatud ja/või küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi.

Küpseta 180kraadises ahjus umbes 40-50 minutit, kuni keeks on läbinisti küpsenud (kontrolli küpsust puutikuga) ja pealt kuldne.

Lase enne viiludeks lõikamist jahtuda.

LISA KOMMENTAAR

Silx
postitatud 04.12.2009 14:05

Oh seda tahaks! :) Tundub väga maitsev.

Aniitram
postitatud 01.05.2014 13:17

Otsisin keeksi retsepti, kuhu keefirit ära kasutada. See sobib suurepäraselt, väga hea keeks on. Ilma köömneteta sai ka mõnus :) Aga mul tahtis ta 15 minutit kauem küpseda, kui retseptis öeldud.