Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Hakklihapallid karrikastmes kiirtoit

Kui ma kunagi 1990ndate alguses Taanis vahetusõpilane oli, siis "boller i karry" oli seal väga sage õhtusöök. Siin veidi mugandatud versioon.

Kui kasutad mahedamaitselist karripulbrit, siis peaks need rõõmsavärvilised lihapallid ka lastele meeldima.

neljale

Sega hakklihamassi ained omavahel ühtlaseks, soovi korral hoia 1-2 tundi külmkapis. Vormi parajalt suurteks lihapallideks.
Kuumuta suures potis vesi keemiseni. Tõsta lihapallid tasakesi keevasse vette. Keeda 7-8 minutit, siis tõsta kurnlusika või vahukulbi abil taldrikule.
Valmista kaste. Sulata või pannil, sega juurde karripulber. Lisa hakitud sibul ja prae pehmeks.
Lisa jahu ja vähehaaval lihapallileem. Sega juurde rõõsk koor ja hauta kaste läbi.
Riivi õun jämedalt ja lisa kastmele. Maitsesta soola ja pipraga.
Tõsta keedetud lihapallid kastmesse, kuumuta läbi.

Serveeri riisiga või keedetud aedviljadega.

Väidetavalt tuntakse seda rooga Taanis juba 19. sajandi keskpaigast. Nimelt jõudsid India vürtsid ja karripulber Taani 1837. aastal. Klassikaliste lihapallide serveerimine mahedamaitselise karrikastme ja riisiga oli tollal väga eksootiline ning roog on endiselt Taanis populaarne. 

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Põhiroog
Keetmine/kuumutamine
  • Hakkliha- või vorstiroad
  • Kastmed ja marinaadid
  • Taani


Kommentaarid:

(12.04.2014 9:17:46)
Tegin neid eile. Tõesti head!
Hugo

Kommenteeri