Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Rullbiskviit maasikate ja kohupiimakreemiga vegetaarroog

Klassikaline suvine rullbiskviit, kus koheva biskviidi vahel on kohupiima-vahukoorekreem ning tükeldatud maasikad.

12-15 tk

Valmista esmalt biskviit. Vahusta munad suhkruga hästi kohevaks ja heledaks vahuks. Sega jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber omavahel, siis sõelu munavahu peale ja sega õrnalt läbi.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile.
Küpseta 225-kraadises ahjus 7-8 minutit, kuni biskviit on pealt kuldne. Võta ahjust välja. (VÄGA OLULINE on biskviiti mitte üle küpsetada - siis on seda hiljem raske rulli keerata!)
Aseta puhas küpsetuspaberi leht lauale, puista peale veidi suhkrut. Kummuta ahjust väljavõetud biskviitplaat pahupidi puhtale küpsetuspaberile. Eemalda ahjus olnud küpsetuspaber ettevaatlikult biskviidi küljest, siis aseta biskviidile tagasi ja lase jahtuda.*
Kohupiimakreemi jaoks vahusta rõõsk koor suhkru ja vanilliga pehmeks vahuks, siis sega juurde kohupiim.
Määri kohupiimakreem jahtunud biskviidile, jättes ühe pikema serva 5 cm ulatuses puhtaks. Laota peale tükeldatud maasikad.
Keera küpsetuspaberi abil kreemisemast laiast otsast alates tihedasti rulli. (Kui soovid, pane rullbiskviit paariks tunniks jahedasse - siis on seda hiljem kergem lõigata).
Tõsta serveerimisalusele, liitekoht all. Kaunista tuhksuhkru, maasikate ja nt mündilehekestega.

* Minul ei ole jahtunud biskviit hiljem rullikeeramisel katki läinud. Kui soovid, siis võid aga biskviidi soojast peast rulli keerata, hiljem jahtunult õrnalt lahti keerata, katta kreemiga ja siis uuesti rulli keerata.

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Dessert
Küpsetamine
  • Magusad küpsetised ja tordid
  • Marjad ja puuviljad
  • Kohupiimatoidud
  • Eesti


Kommentaarid:

(5.07.2010 11:01:02)
olen teinud kaks korda selle suve jooksul ja võin väita, et see on kindlalt parim rullbiskviidi retsept! väga lihtne rulli keerata jne. ja väga maitsev!
S.
(16.07.2010 20:38:25)
Väga maitsev!Kiidusõnad ka vanemalt pojalt:)
zoozi
(22.07.2010 0:02:35)
Olen nüüd kaks korda teinud ja õnnestub ikka kohe väga hästi. Biskviit ei lähe katki ja maitseb lausa...noh, nagu maasikad, vahukoore-kohupiimasegu ja värske biskviit ikka maitsevad. Rannahooaja lõpuks olen raudselt 5 kg raskem:)
Kängu
(17.07.2011 11:22:31)
Väga maitsev, tegin vaarikatega.
Tiramiiiisu
(29.03.2012 11:38:11)
Väga maitsev, aga järgmine kord ma paneksin rohkem vahukoort ja vähem kohupiima
Hexy
(8.07.2012 21:30:50)
meile ja me külalistele maitses väga. ainult veidi kannatlikum peab olema kui meie, kohe ei tasu sööma hakata, peaks külmas veidi läbi imbuma. kui kannatust üldse ei ole, siis soovitaks immutada mahlaga vms:)
Katre T. @ FB
(6.11.2012 18:44:53)
Just lõpetasin koogi tegemise.Panin toorjuustu ja koore täidise maasikatega.Väga mõnus on.Suured tänud:)
Õnne
(8.01.2013 13:41:29)
väga hea biskviidi retsept:)
Kadri
(26.06.2013 22:03:38)
Parim rullbiskviidi retsept!Tänud,ei oska üeldagi mitme(kümne) küpsetuskorra eest ja alati on õnnestunud.
Kristi
(20.03.2014 15:20:57)
Mul tükib rullbiskviit ikka murenema aga selle retseptiga tuli välja kõik nagu peab. Aitähh hea retsepti eest.
annika

Kommenteeri