Seda rooga võib valmistada nii lamba- kui ka veiseliha praetükist. Serveeri keedetud kartulitega.
400 g veise praetükk või lambaliha
2 sektoriteks lõigatud sibulat
2 sl õli
1 tl soola
1-2 sl hakitud värsket tüümiani e. aed-liivateed
1-2 sl hakitud värsket rosmariini
paar tervet vürtspipart
2 sl nisujahu
4 dl vett
3 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 sl mett
150 g rohelisi aedube
100 g sinihallitusjuustu
Lõika liha paraja suurusega kuubikuteks.
Kuumuta õli potis, lisa lihakuubikud ja sibulasektorid ning pruunista ümberringi.
Lisa maitseained, seejärel puista potti jahu, sega läbi ja lisa vesi. Hauta keskmisel tulel, kuni liha on peaaegu küps.
Lisa tomatipüree, mesi, rohelised oad ja sinihallitusjuust ning hauta pehmenemiseni. Maitsesta. Soome Finfoodi retsept (Sinihomejuustolla maustettu lihapata). Pildi tegi ZOOZI.
Väga maitsev!
Zoozi saadetud foto:
Väga maitsev tuli!
Lihahautis sinihallitusjuustuga
Seda rooga võib valmistada nii lamba- kui ka veiseliha praetükist. Serveeri keedetud kartulitega.