Lihahautis sinihallitusjuustuga

Seda rooga võib valmistada nii lamba- kui ka veiseliha praetükist. Serveeri keedetud kartulitega.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g veise praetükk või lambaliha

2 sektoriteks lõigatud sibulat

2 sl õli

1 tl soola

1-2 sl hakitud värsket tüümiani e. aed-liivateed

1-2 sl hakitud värsket rosmariini

paar tervet vürtspipart

2 sl nisujahu

4 dl vett

3 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 sl mett

150 g rohelisi aedube

100 g sinihallitusjuustu

Valmistamine

Lõika liha paraja suurusega kuubikuteks.

Kuumuta õli potis, lisa lihakuubikud ja sibulasektorid ning pruunista ümberringi.

Lisa maitseained, seejärel puista potti jahu, sega läbi ja lisa vesi. Hauta keskmisel tulel, kuni liha on peaaegu küps.

Lisa tomatipüree, mesi, rohelised oad ja sinihallitusjuust ning hauta pehmenemiseni. Maitsesta.

Soome Finfoodi retsept (Sinihomejuustolla maustettu lihapata). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 23.02.2010 08:14

Väga maitsev!

Pille
postitatud 23.03.2017 18:08

Zoozi saadetud foto:

Liisu
postitatud 24.03.2010 18:59

Väga maitsev tuli!