Rosinakissell

Nostalgiline magustoit :)

Mõistliku hinnaga pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g seemneteta rosinaid (soovitatavalt erinevat sorti)

1.5 l vett

maitse järgi suhkrut

1-1.5 tl kaneeli või tükk kaneelikoort

3 sl kartulitärklist ja veidi vett

Valmistamine

Pese rosinad hoolikalt. Pane vesi ja pestud rosinad potti, kuumuta keemiseni ja maitsesta suhkru* ja kaneeliga.

Kui rosinad on pehmed, siis võta pott tulelt ja lisa peene nirena juurde vähese veega segatud kartulitärklis. Sega läbi, tõsta pott korraks uuesti tulele ja kuumuta mulksumiseni. Ära enam keeda!

Kalla kissell serveerimisnõu(de)sse ja puista peale veidi suhkrut.

  • Suhkrut lisades pea meeles, et rosinad on ise juba üsna magusad! 
  • Serveeri soovi korral vahukoore, kohupiimakreemi või nt vanillijäätisega (sel juhul ei ole kissell enam taimne). 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare

LISA KOMMENTAAR

Dagris
postitatud 27.03.2009 12:35

Retsept, mis mulle neid lasteaia ja algklasside lõunasööke, kus vahepeal midagi sellist magustoiduks anti, meelde tuletas..

Oks
postitatud 06.06.2014 20:15

Mõnus oli :) Tore lapsepõlve meenutus, ning maitses väga ka mu lapsele. Suhkrut ma ei lisanudki, niigi oli magus.

an4i
postitatud 08.10.2014 18:40

Väga viis magustoit läbi aegade :)

Tziiki
postitatud 08.10.2014 19:09

üks mu lemmikumaid magustoite läbi aegade :)

Pille
postitatud 08.10.2014 19:11

ja minu lemmik..pea 40 aastat juba :) :)

Hilda
postitatud 05.03.2015 13:31

Minu meelest jäi kuidagi pläss.Maitseta.Pigistasin sidrunimahla ja riivisin koort lisaks, aga ikkagi tahab vedeliku osa rohkemat maitsestamist, et ei oleks magus kliister.

Kaare
postitatud 30.09.2015 14:02

Mul on koolisööklast meeles hästi tugev rosinakisselli maitse, mida mul ei õnnestunud saavutada. Võib-olla ma ei pannud nii palju suhkrut. Lisasin teelusikatäie vanillisuhkrut. Ja tärklist peaks panema kuhjaga supilusikatäied, ma panin pärast ühe sl juurde.

Anu
postitatud 30.09.2015 16:50

Mina jätan rosinad vette likku. Pärast sellesama leotusveega kallan potti ja keedan. Nii tuleb rosina tugevam maitse esile

Caroliina
postitatud 24.02.2018 18:10

Kaua leotate?

Kai Helmik
postitatud 23.03.2017 08:34

Rosinakissell oli minu lemmik lapsepõlves ning on ka praegu :) Just hiljuti sai tehtud, maitses väga hea :)

Katrin Pern
postitatud 23.03.2017 08:42

Rosinakisselliga meenub mulle alati lasteaed. See oli nii maitsev, krõbedate saiakuubikutega :)

Siiri Essenson
postitatud 25.03.2017 13:17

Väga maitsev ja kuulub lasteaedade menüüsse.

Eidi
postitatud 16.04.2018 20:24

Üks lemmikuid. Eriti meeldib mulle kui osa veest on asendatud õunamahlaga.

Hmm
postitatud 11.10.2018 20:16

Liiga palju vett. 1L olnuks piisav. Samuti jäi pläss, tuli palju tuunida.

Margit Siniorg
postitatud 19.02.2021 08:28

Et rosina kissellil oleks ilus värv ema valas sisse pruunistatud suhkurt, kui kissell on paks, siis mina ei söö seda. Kõige rohkem meeldib mulle otse potist. Ma vist ühtegi kisselli ei söö kui on paks või klimpis, kuivatatud asjadest kisselli jälestasin juba kooliajal.

Daina Danovska
postitatud 16.03.2022 18:25

Tuli kohe "Kevade"filmist Tõnisson meelde :)

Kadri Laidinen
postitatud 16.03.2022 19:45

mmm lemmik!

Luule Raag
postitatud 17.03.2022 11:47

Rosinakissell vahukoorega on ikka tõeline retro.