30 g parmesani
2 värsket tüümianioksa
2 nahata kanafileed või 300-400 g kanakintsuliha
purustatud musta pipart
1 sidrun
6 viilu Parma/Prosciutto sinki
Riivi parmesan. Puhasta tüümianioksad lehtedest (varred viska minema).
Lõika kanafilee alumine osa väikese terava noaga risti-rästi ruuduliseks. Maitsesta pipraga (soola pole vaja, sest sink on üsna soolane). Laota kanafileed teineteise kõrvale ning puista peale enamus tüümianilehtedest. Riivi peale veidi sidrunikoort, siis puista peale parmesan.
Aseta igale kanafileele 3 Prosciutto viilu, servad kergelt kohakuti. Nirista peale veidi oliiviõli ja puista peale ülejäänud tüümianilehed.
Aseta igale kanafileele tükk toidukilet, siis tambi pannipõhja või pudrunuiaga paar korda tugevalt vastu kanafileed, nii et see oleks umbes 1 cm paksune (õhem kanafilee küpseb palju kiiremini).
Praadimiseks kuumuta pann keskmisel kuumusel. Tõsta kanafileed ettevaatlikult pannile, Prosciutto singiga pool vastu panni. Nirista peale oliiviõli, siis prae mõlemalt poolt 5 minutit (singiga poolt küpseta pool minutit kauem).
Serveerimiseks jäta kanafilee terveks või lõika viiludeks ja laota taldriule. Kõrvale paar sidrunisektorit ja oliiviõli. Lisandiks kartulipuder ja roheline köögivili või mõne krõmpsuv värske salat.
Retsept on mugandatud Jamie Oliveri raamatust "Ministry of Food" (Parmesan Chicken Breasts with Crispy Posh Ham). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Olen teinud ja see oli küll väga maitsev.
Seda parmesani kana olen minagi juba mitu korda teinud (retsept olemas jamie lehel) ja see on ülimaitsev.
Tegin eile õhtul - väga maitsev, ent prosciuttoga tasub ettevaatlik olla. Olenevalt selle soolasusest võib see kana pisut liiga soolaseks teha. Võibolla oli see minu ostetud prosciutto siis kuidagi ekstrasoolane P.S Kanafileed ma soolaga ei maitsestanud.
Tuleb tunnistada, et oli maitsev küll. Sink, sidrun ja parmesan tegid kana maitsekamaks ja samas ei lasknud sink kanafileel ka liialt ära kuivada!
Kutsusin lõunasöögiks ema endale külla ning oli vaja teha midagi kiiret, samas aga elegantset ja erilist. Tulemus oligi kiire kuid ilus. Emale jäi mulje nagu oleksin väga palju vaeva näinud toiduga aga tegelikult käis kõik väga kiiresti.
Parmesan ja parma-sink annavad muidu üsna tavalisele kanafileele ohtralt maitset ja vunki juurde. Kuigi parmesan ja parma-sink ei ole võib-olla igaühe jaoks tavapärased koostisosad on neid enamikes poodides mingis variatsioonis siiski juba saada ning sobivad just selle retsepti järgi hästi esmaseks katsetamiseks. Hoolimata sellest, et koostisosad on tibake peenemad ning see näeb taldrikul ilus välja, on seda toitu tegelikult äärmiselt lihtne ja kiire valmistada.
Mul juhtus kana asemel kalkun olema - väga hea tuli! Kartulipurdu asemel sobib oivaliselt pastasalat rukolaga!
Minu pilt aastast 2009:
Jamie parmesanikana
Jamie Oliveri retsept, kus parmesanis paneeritud kanafileed on keeratud õhukese Prosciutto viilu sisse ja siis pannil krõbedaks praetud.