150 g kvaliteetseid kuivatatud ploome
6 sl Armagnac konjakit või brändit
6 sl suhkrut
2.5 dl hapukoort
3.5 dl piima
1 tl sidrunimahla
0.5 tl vanilliekstrakti
noaotsatäis soola
Lõika kuivatatud ploomid neljaks ning pane koos konjaki ja 1 sl suhkruga väikesesse potti. Kuumuta madalal tulel, kuni konjak keema läheb. Tõsta kohe tulelt, kata pott kaanega ning lase vähemalt 2 tundi maitsestuda (seda võid paar päeva varem teha; hoia külmkapis kinnises karbis).
Jäätise valmistamiseks püreesta ploomid koos vedelikuga köögikombainis. Lisa hapukoor, piim, ülejäänud suhkur, sidrunimahl, vanilje ja sool. Püreesta peaaegu ühtlaseks, aga jäta mõned väikesed ploomitükid sisse.
Lase segul umbes tund aega külmkapis jahtuda. Seejärel külmuta jäätisemasinas vastavalt instruktsioonidele.
Retsept adapteeritud David Lebovitzi raamatust "The Perfect Scoop".
Hea oli! ....tekstuurilt oli üks parimaid mis siiani tehtud. Aga meie jaoks oli veidi palju ploomi (võimalus et liiga tugeva maitsega kuivatatud ploomid). Lapsed sõid väga hea meelega ja oleks rohkem söönud kui oleks lisa antud :)
Keele viib alla!
Kasutan konjaki asemel rummi ja see sobib suurepäraselt! Lapsele ainult ei maitse, on rohkem selline suurte inimeste jäätis:)
Mulle maitses väga.Teistele tundus huvitav-ei olnud sellelaadset jäätist varem saanud.Emale ei meeldinud-talle seostus kunagine magustoit ploomidega,mida sõi siis,kui oli raskesti haige ja seepärast hakkas jäätis natuke vastu.
Ploomi-konjakijäätis
Hõrk jäätis kuivatatud ploomidest ja konjakist. See jäätis ei sisalda muna!