Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Ploomi-konjakijäätis külmtoit vegetaarroog

Hõrk jäätis kuivatatud ploomidest ja konjakist. Algretseptis kasutati Armagnac konjakit, mina kasutasin Gruusia Gremi brändit. NB! See jäätis ei sisalda muna!

kaheksale
Lõika kuivatatud ploomid neljaks ning pane koos konjaki ja 1 sl suhkruga väikesesse potti. Kuumuta madalal tulel, kuni konjak keema läheb. Tõsta kohe tulelt, kata pott kaanega ning lase vähemalt 2 tundi maitsestuda (seda võid paar päeva varem teha; hoia külmkapis kinnises karbis).
Jäätise valmistamiseks püreesta ploomid koos vedelikuga köögikombainis. Lisa hapukoor, piim, ülejäänud suhkur, sidrunimahl, vanilje ja sool. Püreesta peaaegu ühtlaseks, aga jäta mõned väikesed ploomitükid sisse.
Lase segul umbes tund aega külmkapis jahtuda.
Seejärel külmuta jäätisemasinas vastavalt instruktsioonidele.

Ühes portsjonis on umbes 200 kalorit.

Retsept adapteeritud David Lebovitzi raamatust "The Perfect Scoop". Võimaluse korral valmista jäätis 1-3 päeva enne serveerimist. Kui soovid tugevamat konjakimaitset, siis leota ploome enne jäätisetegu paar päeva konjakis.
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Dessert
Sügavkülmutamine
  • Magustoidud
  • Marjad ja puuviljad
  • Jäätised jm külmutatud magustoidud
15 minutit + jahtumine ja külmutamine


Kommentaarid:

(29.06.2008 16:33:09)
Hea oli! ....tekstuurilt oli üks parimaid mis siiani tehtud. Aga meie jaoks oli veidi palju ploomi (võimalus et liiga tugeva maitsega kuivatatud ploomid). Lapsed sõid väga hea meelega ja oleks rohkem söönud kui oleks lisa antud :)
Kiilike
(29.07.2008 11:31:37)
Keele viib alla!
Latte
(2.02.2009 18:00:18)
Kasutan konjaki asemel rummi ja see sobib suurepäraselt! Lapsele ainult ei maitse, on rohkem selline suurte inimeste jäätis:)
Tiina
(11.06.2010 0:01:40)
Mulle maitses väga.Teistele tundus huvitav-ei olnud sellelaadset jäätist varem saanud.Emale ei meeldinud-talle seostus kunagine magustoit ploomidega,mida sõi siis,kui oli raskesti haige ja seepärast hakkas jäätis natuke vastu.
zoozi

Kommenteeri