Kuumad köögiviljad brändiga

Kiirelt valmib aedviljaroog, kus omapärast maitset annab brändi. Valmista roog vahetult enne söömist - siis on nad veel mõnusalt 'al dente'

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 tk suvikõrvitsat

1 tk suurt porgandit

250 g šampinjone

1 tk paprikat

2 tk punast sibulat

värsket tüümiani e. aed-liivateed

soola

mett

musta pipart

õli

võid

2-3 sl konjakit või brändit

Valmistamine

Pese köögiviljad. Lõika suvikõrvits ja porgand diagonaalis ratasteks, seened pooleks, puhastatud paprika ruutudeks või rombideks ning sibul viiludeks.
Kuumuta pannil õli, lisa porgand, sibul, seened, paprika, suvikõrvits ja või. Maitsesta, lisa mesi, hakitud tüümian ning viimasena brändi.
Kuumuta aeg-ajalt segades, kuni köögiviljad on mõnusalt krõmpsuvad.
Serveeri praeleemega.

Retsept on pärit Tallinna Teeninduskooli a la carte kokakursustelt (kevad 2008).
LISA KOMMENTAAR