Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Sõrnikud vegetaarroog kiirtoit

Vene köögist pärit pontsakad kohupiimakotletid, mis on kõige maitsvamad soojalt koos hapukoore või mõne mõnusa keedisega.

neljale
Sega kohupiim, munakollased, jahu, sool ja suhkur. Sõtku ühtlaseks tainaks.
Raputa lauale ja kätele jahu, vormi tainast käte vahel väikesed pallid ja vajuta laiaks. Kasta sõrnikud jahusse. (Kui aega on, keera need fooliumisse ja tõsta pooleks tunniks külmkappi tahenema).
Kuumuta pannil õli. Vajuta sõrnikud 1 cm paksusteks pätsideks ning küpseta neid keskmisel kuumusel mõlemalt poolt 3-5 minutit, kuni sõrnikud on kuldpruunid.
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Eelroog/kerge eine
Praadimine
  • Magustoidud
  • Kohupiimatoidud
  • Vene/slaavi


Kommentaarid:

(18.08.2008 9:01:25)
Minul oli kohupiim rosinatega ja jahu läks pisut rohkem, kui retseptis toodud aga maitsesid need sõrnikud ikka väga hästi :) ps. retseptis soovitatud süüa keedise või magusa hapukoorega.. mina olen lapsepõlvest saati tavalise hapukoorega söönud - sõrnikud ise juba magusad ju :)
Katja
(19.01.2009 14:19:01)
Oleneb, kas kasutad magusat kohupiima või mitte. Mina näiteks kasutan ricottat - annab hea tekstuuri ja ei ole magus.
Nisujahu võib osaliselt asendada tatrajahuga, annab hea maitse.
eev
(30.09.2009 15:27:56)
No vägisi ei sunni keegi Sind midagi tegema :) Kui ei soovi jahus veeretada, siis võid loomulikult selle sammu vahele jätta.
Pille @ Nami-nami
(30.09.2009 14:14:52)
kas ikka on vaja voolida jahu sees? lihtsam oleks lusikaga pannile ja valmis
katsetaja
(11.08.2010 20:49:21)
just tegin taas sõrnikuid - kohevad ja mmm kui nämmad. See mu lemmikretsept, eriti kohevad tulevad Saida farmi kohupiimaga. Panen jahu vähem kui retseptis ja paneerin väheke mitte jahuga vaid riivsaiaga.
Suviki
(25.09.2010 8:53:14)
Väga head!
Tiramiiiisu
(21.11.2010 13:48:01)
Väga maitsvad! Jätsin suhkru välja, sest kasutasin magusat vanilje-kohupiima. Sõin haoukoore ja natukese tuhksuhruga.
Liisi
(19.02.2011 15:44:57)
Kui tahad tõeliselt maiustada nende sõrnikutega:
Lisa taignale kookoshelbeid nii poole jagu jahu kogusest, 3 teelusikatäit tsukaadi ja suhkrut polegi enam oluliselt vaja.
Mina paneerisin ka riivsaias - annab huvitavama, rohkem "koogisema" ilme ja praadisin võis.
Peale panin Nopri talu hapukoort - nagu koorekaste!
Kas teate mis - seda hapukoort ei saagi külma veega taldrikult maha pesta - järelikult ongi koor :)
Siiri
(17.01.2012 20:26:48)
Mõnusad sõrnikud tulid!
Piret
(20.04.2012 21:35:38)
Täiesti magedad tulevad 1 sl suhkruga! Suhkrut peaks panema vähemalt pool klaasi. Pettunud, ei tulnud nii nagu soovisin.
Sandra
(10.11.2014 22:59:53)
kui palju on siis see keskmine temperatuur, millega soovtati küpsetada?
temperatuur

Kommenteeri