Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Hapukapsaga šokolaadikook vegetaarroog

David Lebovitzi retsept, mugandatud. Hapukapsa lisamine koogile võib tunduda kummaline, aga tulemuseks on väga hõrk ja mahlane kook. Tasub proovimist!

Kui hapukapsas on väga hapu, siis loputa külma veega. Suru hästi kuivaks ja haki terava noaga peeneks.
Kuumuta ahi 160 C kraadini. Määri 3liitrine rõngasvorm võiga.
Sõelu kakaopulber, jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool kaussi.
Hõõru või suhkruga heledaks vahuks (nt mikseriga). Lisa ükshaaval vahustades munad ja vanilliekstrakt.
Lisa kolmandik kuivainesegust või-munasegule, siis lisa pool piimast ja sega läbi. Siis lisa taas kolmandik kuivainesegust, ülejäänud piim, sega. Lõpuks sega juurde allesjäänud kuivainesegu ning hakitud hapukapsas.
Vala tainas võitatud rõngasvormi ning küpseta 160kraadise ahju keskosas 45 minutit, kuni keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.
Lase koogil vormis täielikult jahtuda, siis kummuta tordialusele.

Glasuuri tegemiseks sulata väikeses potis ettevaatlikult või ja šokolaad, sega ühtlaseks. Lase veidi jahtuda, siis tõsta lusika abil koogile, lastes glasuuril mööda koogi külge maha valguda.

Allikas: David Lebovitz "The Great Book of Chocolate", mugandatud
© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Dessert
Küpsetamine
  • Magusad küpsetised ja tordid
  • Šokolaadiga magusroad


Kommentaarid:

(30.06.2008 9:00:41)
ma tegin seda kooki ja see sai uskumatult hea. mina küll selle hapukapsa maitset ei tundnud seal sees, aga mu perekond väitis, et tunneb. igatahes neile ka maitses:)
Kitty
(30.06.2008 9:01:05)
Tänud hea retsepti eest! Katsetasin ära, oli tõesti maitsev šokolaadikook.
Merle
(30.06.2008 9:01:37)
Tõsiselt hea kook sai. Tänud laheda retsepti eest!
Oravake
(12.09.2008 16:24:20)
Kiideti. Kui ma ise ei oleks seda kooki teinud, siis ma ei oleks uskunud, et seal mingi kapsas sees on. Väga mõnus šokolaadi kook oli.
Triangel
(14.10.2008 21:58:17)
Ma kiidan ka seda kooki. Tõeliselt mahlane ja mõnus. Võib ka teistsuguses vormis teha. Ise tegin ntx kandilises.
Greteh
(4.11.2008 7:31:43)
Eile tegin - väga maitsev, mahlane ja mõnus. Kindlasti läheb kordamisele.
Nämmu
(8.11.2008 19:31:28)
Teate see kook on supppper olen seda juba mingi 3 korda teinud.
Marelle
(28.11.2009 9:04:19)
tegin ka, tekitas suure furoori. Lapsed sõid ja kiitsid ja ära ei arvanud, mis koogi sees on.
Kirsike
(28.11.2009 23:03:39)
Maitselt suurepärane aga mul jäi vormi külge kinni :(
kiilike
(29.11.2009 19:01:03)
Kiilike,ma arvan,et ka minu kook oleks kinni jäänud,kui poleks riivsaiaga üle puistanud.Mul selline nõuka aegne vorm ka.Kook oli aga superhea,lapsed ka sõid ja kiitsid.
zoozi
(11.12.2009 15:23:57)
Kuna olen alati ära unustanud, et tuleb hapukapsast kõrvale panna ja meelde tuleb alles siis, kui juba õluga üle valatud ja podisema pandud, siis oli see retsept väga kaua ooterežiimil.

Lõpuks sain siis eile tehtud ja väga mõnus kook on. Hapukapsast seal pole tõesti tunda, aga see-eest on kook mahlane ja mõnusa maitsega. Mees, kes tavaliselt sööb ükskõik millist kooki 1 tüki, nõudis seekord lisa, mis näitas, et ikka väga-väga hea kook on. :)

Kuna ringikujuline vorm on mul kasutusel paar korda aastas, siis on vanast ajast jäänud poolpidune metallvorm. Selle puistasin küll seest riivsaiaga üle, muidu poleks pärast kätte saanud kooki. Muidugi oli mul vorm veel nõutust natuke väiksem ka, seepärast valmis veidi teismoodi ilus, stiilse mütsiga kook. :P
Peale raputasin kaunistuseks veidi tšillišokolaadi graanuleid.
Teen teinekordki seda kooki (kui mõistan õigel ajal hapukapsast kõrvale tõsta).
Dee
(14.12.2009 1:06:27)
Proovitud. Välimuselt tuli väga ilus ja maitses nagu üks tõeline shokolaadikook maitsema peab. Hapukapsa olemasolust ei saanud süües küll enam midagi aru...kui ise poleks sisse pannud, siis ei usuks.
Iida Leena Allik
(28.12.2009 21:09:34)
kuidagi selle jõuluaja alguses tuli ka mule lõpuks peale tung teha seda kuulsat petu-shokolaadikooki (et pealtnäha nagu süütu shokolaadikook, aga sees hoopis...). oli ikka hea küll. ja ka minu poolt lohkutõmmatud inimesed ei osanud arvata, et mis seal sees _veel_ on.
Vernanda
(12.10.2010 10:27:23)
Klassikaline hea šokolaadikook, kapsa maitset tunda ei jää ja tegelikult ei peagi seda ju panema, kook jääb niisamagi mõnus :)
Tiramiiiisu
(14.12.2011 19:57:52)
Kook püsib kolm päeva muutumatult mahlane, aga ma garanteerin, et keegi ei hakka selles hapukapsast kahtlustama.
Frieda
(2.01.2013 10:44:23)
Hapukapsa maitset mina ka ei tundnud, hea kook, aga mitte minu lemmik
Hexy
(27.09.2013 8:10:14)
Kinnitan, et tõesti hea kook!
Piret
(31.01.2014 16:25:07)
Mõtlesin pikalt, enne kui julgesin retsepti ette võtta...ema ütles, et kallis kook see ju nagunii pole, et kui ka aia taha läheb siis pole ka hullu...mees arvas, et tema on ka nõus ära proovima...hetkel on kook ahjus...tainas mekkis küll imehästi:P kui mu isa selle heaks kiidab, siis on hea!:) ma arvan, et kiidab:P
laura

Kommenteeri